CNBC: Επικοινωνιακό κατασκεύασμα η συνάντηση στο Παρίσι

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας του αμερικανικού δικτύου CNBC, απογυμνώνει πλήρως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σχετικά με την… σημαντικότητα της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών μίλησαν το
έγκυρο αμερικανικό δίκτυο και ομολόγησαν ότι η κυβέρνηση ζήτησε να γίνει η επαφή στο Παρίσι, ως μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής της. Επικοινωνιακό παιχνίδι με την τρόικα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την κυβέρνηση σε ρόλο σκηνοθέτη. Το Sofokleousin.gr είχε αποκαλύψει την πραγματική διάσταση της συνάντησης στο Παρίσι, όταν στις 28 Αυγούστου έγραφε «Πάνε για καφέ στο Παρίσι».

Τότε ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που είχε αδειάσει δημοσίως την κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις, να επισημαίνει ότι η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι είναι προπαρασκευαστική της αξιολόγησης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο με δηλώσεις και διαρροές είχαν στήσει σκηνικό ηρωικής εξόδου της τρόικας ακόμα και ρήξης, κάτι που διαψεύστηκε από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ταμείου.

Πλέον το ομολογούν και τα ίδια τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όχι βέβαια σε ελληνική ΜΜΕ. Ωστόσο τίποτα δεν μένει κρυφό, πόσο ένα τόσο σημαντικό θέμα που καταδεικνύει τον μέγιστο βαθμό υποκρισίας της κυβέρνησης, που ανήγαγε την συνάντηση στο Παρίσι, ως εθνική διαπραγμάτευση, η οποία εν πολλοίς θα σηματοδοτούσε την στροφή της χώρας προς την ανάκαμψη.

Ούτε οι δανειστές μας έχουν αυτή την άποψη, αλλά και η κυβέρνηση γνωρίζει επακριβώς την πραγματική διάσταση του θέματος, η οποία αφορά κυρίως την επικοινωνία, την σημειολογία, παρά φυσικά την ουσία. Το παραδέχθηκαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο CNBC , το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά του. «Σύμβολο αυτής της επικοινωνιακής στρατηγικής είναι η επιλογή του Παρισιού, ως τόπου συνάντησης με την τρόικα, αντί της συνήθους έλευσης στην Αθήνα, καθώς οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν αισθάνονται ευτυχείς να βλέπουν στην πρωτεύουσα τους «άνδρες με τα μαύρα κοστούμια» -όπως αποκαλούνται συχνά οι αξιωματούχοι της τρόικας».

Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει πάντως ότι «το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, δεν ακυρώνει το γεγονός πως η τελευταία θα αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα. Εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς και ο πέμπτος γύρος ελέγχου της τρόικα, η Ελλάδα θα επιδιώξει την ελάφρυνση των δανείων που της έχουν χορηγηθεί»

 http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *