Απλές συνταγές cocktail

Αυτό το απλό ιταλικό κοκτέιλ αποτελεί σίγουρα το ποτό του καλοκαιριού!

Aperol Spritz

Αυτό το απλό ιταλικό κοκτέιλ αποτελεί σίγουρα το ποτό του καλοκαιριού! Το Aperol είναι ένα ιταλικό απεριτίφ παρόμοιο με το Campari, αλλά η γεύση του είναι πιο γλυκιά. Έχει μια σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (11%) και είναι ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Η συνταγή του είναι γρήγορη και εύκολη…

Θα χρειαστείτε:

1/3 Aperol
1/3 σόδα
1/3 κάποιο καλό λευκό ξηρό κρασί
1/2 φέτα πορτοκάλι
6 κυβάκια πάγου
Στην αρχή πλένετε καλά εξωτερικά ένα πορτοκάλι. Στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες. Βάζετε σε ένα ποτήρι τα παγάκια και γεμίζετε μέχρι το 1/3 του με λευκό κρασί, ενώ το άλλο 1/3 με Aperol. Συμπληρώνετε το τελευταίο 1/3 με σόδα και για τη διακόσμηση βάζετε μία φέτα ή φλούδα πορτοκαλιού. Σερβίρετε αμέσως!

Ginger mojito

Μήπως ψάχνετε για μια εύκολη και διαφορετική συνταγή mojito;
Το ginger mojito είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Μία απλή, απολαυστική και γρήγορη συνταγή περιμένει να την ανακαλύψετε…

Θα χρειαστείτε:

30 φύλλα μέντας
1 σφηνάκι σιρόπι τζίντζερ
1 μπουκάλι των 750ml ελαφρύ ρούμι
1L μπύρα τζίντζερ
Χυμό και πολτό από 8 λάιμ
Βάζετε τα φύλλα μέντας σε ένα ποτήρι και πιέζετε ελαφρώς 2 με 3 φορές. Ανακατεύετε το σιρόπι τζίντζερ με το λάιμ πριν από την προσθήκη ρούμι και της μπύρας τζίντζερ και σερβίρετε. Η συνταγή αυτή χρειάζεται μόλις 5 λεπτά.

Strawberry lemonade

Μία δροσιστική λεμονάδα είναι πάντα καλοδεχούμενη. Η συνταγή της απλή και ταυτόχρονα διαφορετική, για μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση σας περιμένει να την ανακαλύψετε…

Θα χρειαστείτε:

300 γραμμ. φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
1 γεμάτη κουταλιά μέλι
80 γραμμ. ζάχαρη
900 ml νερό
παγάκια για το σερβίρισμα
Πλένετε πολύ καλά τα 2 λεμόνια. Τα κόβετε σε τέταρτα ή σε όγδοα, και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Δεν αφαιρείτε τις φλούδες. Βάζετε στο μπλέντερ τα λεμόνια, τις φράουλες, το μέλι, την ζάχαρη και 100 ml νερό. Τα χτυπάτε πολύ καλά, ώστε να φτιάξετε έναν πολτό. Προσθέτετε άλλα 200 ml νερό και τα ξαναχτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. Σουρώνετε όλα τα υλικά, πιέζοντας τον πολτό στο σουρωτήρι, ώστε να πάρετε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και τον χυμό του τρίτου λεμονιού, και ανακατεύετε καλά. Βάζετε την λεμονάδα –φράουλα σε μια κανάτα, και την φυλάσσετε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα την προσφέρετε. Την σερβίρετε παγωμένη με παγάκια. Καλή σας απόλαυση!

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *