Ελληνικό come back στο χάρτη των διεθνών επενδυτών

Αλλαγή του κλίματος διαφαίνεται σε νέα έρευνα της NAI Hellas, σε δείγμα 45 Ευρωπαίων Επενδυτών, με την Ελλάδα σταδιακά να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επιστρέφει στη λίστα των επενδυτικών προορισμών…

Η έρευνα μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ξεκάθαρο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στον τουριστικό κλάδο. Οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες παράλληλα με μη σταθερές φορολογικές ρυθμίσεις και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά παραμένουν τα σημαντικότερα εμπόδια εισόδου.

Πιο αναλυτικά, στους λόγους, που λειτουργούν αποτρεπτικά στην όποια τοποθέτησή τους στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι η ασυνέπεια του φορολογικού καθεστώτος, το υφιστάμενο ασταθές οικονομικό κλίμα, η ανυπαρξία ρευστότητας, η ελλιπής χρηματοδότηση από τις τράπεζες και τα μέτρα λιτότητας.

Προκειμένου να τοποθετηθούν, λοιπόν, ζητούν αποδόσεις οπωσδήποτε πάνω από 10%, με το 30% των ερωτηθέντων να κυμαίνεται στο 16% έως 18%. Τουναντίον, θετικό αντίκτυπο έχουν τόσο η διαρκής άνοδος του τουρισμού όσο και η απουσία συναλλαγματικού ρίσκου.

Όπως προβλεπόταν και στο Commercial Real Estate Market Report 2013 της NAI Hellas, η σταθεροποίηση της Ελληνικής κτηματαγοράς το 2014 είναι πλέον εμφανής. Δεδομένου μηδενικού δημοσιονομικού ελλείματος της χώρας το 2015 και με την προϋπόθεση να μη χρειαστεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση, είναι ασφαλές να συζητάμε για ανάκαμψη.

Σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάκαμψη παραμένει η πολιτική σταθερότητα.

Πηγη:sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *