Τι διδάχθηκαν οι θεατές του Corpus Christi;

Συνεργός του εικονικού πολιτισμού είναι και το εικονικό θέατρο
Το δυνατό μήνυμα του έργου
Πήγαν μερικοί και είδαν, επιτέλους, την παράσταση Corpus Christi. Και απόρησαν με όλο αυτό το πλήθος των φανατικών, που διαμαρτυρόταν για το βλάσφημο έργο. Μάλιστα, έγραψαν και τις εντυπώσεις τους. Μεταξύ άλλων ήταν κι …..
αυτό, δανεισμένο από τον απελθόντα αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο :

“Πιστέψτε μας χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια ερμηνεία και μερικές φράσεις. Όταν έπεσε η αυλαία, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε το λόγο που έχει δημιουργηθεί όλος αυτός ο πανικός. Ακόμα και όταν είδαμε τον Ιούδα να δίνει το φιλί στον Τζόσουα, διαφορετικά από τον τρόπο που είχαμε διδαχθεί δεν σοκαριστήκαμε. Ήταν τόσο δυνατό το μήνυμα του έργου που δεν σε αφήνει ούτε λεπτό να δεις κάτι διαφορετικό. Το μήνυμα της αγάπης χωρίς διακρίσεις, χρώματος, φύλου είναι τόσο έντονο όπως και η φράση του Τζόσουα από το «Corpus Christi»: «Σας δέχομαι έτσι όπως είστε. Είστε αδέλφια μου και σας αγαπώ, αυτό με έχει μάθει ο Πατέρας Μου»” (*)

Υπολαβών δε σΧολιαστής έγραφε :

Αυτοί που έγιναν δεκτοί άφησαν πίσω τους έργο, έργο μαρτυρίου αίματος, έργο ομολογίας, έργο θεολογίας (Απ. Παύλος, Μέγας Κων/νος, Αγ. Μάξιμος Ομολογητής κ. ά). Αυτό το “έργο” τι αφήνει; Το “σας δέχομαι όπως είσαστε” και το “σας αγαπώ”; Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα;

Αυτή την πλαστογραφία της αγάπης να την κάνετε μάθημα σε άλλους, όσο δε για την απάτη της αποδοχής, το σας δέχομαι όπως είσαστε, ανοίξτε τα σπίτια σας, βάλετε μέσα τους πεινασμένους ισλαμοφασίστες, και όταν θα έχετε (έχουμε) γίνει Γάζα nο. 2 , τότε από εκεί που θα βρισκόσαστε, να επανδρώσετε πλοία με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό γι΄ αυτούς που θα αργοπεθαίνουν. Να είσαστε βέβαιοι ότι Ισραηλινά πολεμικά πλοία δεν θα σας εμποδίσουν.

(*) http://gr.omg.yahoo.com/news/είδαμε-την-παράσταση-corpus-christi-και-δεν-σοκαριστήκαμε-143202557.html

http://kyprianoscy.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *