Αποκάλυψη – βόμβα της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf! Ετσι φοροδιαφεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα!

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχωρά η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα για τις πρακτικές πολυεθνικών εταιριών.

«Η Ολλανδία βοηθά εταιρείες στην Ελλάδα να αποφεύγουν την φορολογία μέσω «εταιριών-γραμματοκιβωτίων» εκτρέπονται εκατομμύρια χρήματα φορολογικών εσόδων σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Καραϊβική. Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Κέντρο Ερευνών για τις Πολυεθνικές Εταιρείες (Somο).
Σύμφωνα με το Somo, τς τελευταία δυο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχασε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ευρώ από φορολογικά εσόδα μέσω της Φοροαποφυγής της Καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας Eldorado Gold.
Όπως τονίζει η έρευνα, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, μέσα από μια περίπλοκη δομή της εταιρείας φεύγουν από την πολυεθνική (μέσω της ελληνικής θυγατρικής Hellas Gold), έσοδα από τόκους μέσα από «εταιρείες γραμματοκιβώτια» στις Κάτω Χώρες και συγκεκριμένα στα Μπαρμπάντος που είναι ολλανδική αποικία!
Σύμφωνα με το SoΜο πολλοί ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα χρησιμοποιούν μια φορολογική διαδρομή μέσα από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Περίπου το 80% των άμεσων επενδύσεων από την Ολλανδία στις χώρες της νότιας Ευρώπης είναι μέσω εικονικών εταιρειών, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το άρθρο της De Telegraaf μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.telegraaf.nl/dft/23863646/___Griekse_belastingontwijking_via_Nederland___.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *