Κάποιες σκέψεις για το debtocracy………..(μια άλλη ανάλυση)

Το πρόβλημα είναι τόσο απλό που καταντάει περίπλοκο: τα έξοδα μας υπερβαίνουν τα τακτικά έσοδα. Άρα, χρειαζόμαστε δάνεια για να τα αποπληρώσουμε. Άρα, αν σταματήσουμε να δανειζόμαστε, χρεωκοπούμε. Κάπου εδώ αρχίζει το debtocracy που κατορθώνει να συμπτύξει, με όχι και τόσο θαυμαστή μαεστρία (ο Μουρ το κάνει καλύτερα στη δική του κατηγορία λαικισμού βαρέων βαρών), όλα τα στερεοτυπικά, αρχετυπικά, χιλιακουσμένα επιχειρήματα του γνωστού πλέον κινήματος «δεν πληρώνω».
Εν συντομία, το ντοκυμαντέρ, που σημειωτέον, κάνει θραύση στο ίντερνετ , περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που….
απαιτεί η ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα (απ τον Πρέκα ως την Παπαρήγα) για να ριγήσει. Η ανηθικότης του χρέους. Oι ξένοι, που επελαύνουν, ως μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Το έργο, που «το ‘χουμε ξαναδεί», κλασικά, σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, κατά προτίμηση της λατινικής αμερικής, η οποία φυσικά σώθηκε, εκλέγοντας μια ριζοσπαστική εκδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η λύση, να μην πληρώσουμε, με την ταυτόχρονη προσπάθεια “απελευθέρωσης” του λαού απ το ηθικό άγος του «μπαταχτσή» : “δεν είναι τάχα ανηθικο να πληρωθεί ένα ανήθικο χρέος;”
Δύο από τους σχολιαστές στο ντοκυμαντέρ είναι γνωστοί για τις πολύ συγκεκριμένες θέσεις τους στη συστημική διαχείριση του χρέους.
Κώστας Λαπαβίτσας:
μαρξιστής οικονομολόγος ( σχήμα οξύμωρο αλλά μόλαταυτα ανεκτό στην κοινωνία που ζούμε) υπέρμαχος της εξόδου από το Ευρώ και των κάτωθι μέτρων:
«Δημόσιος έλεγχος και ιδιοκτησία στις τράπεζες και γενικότερα στα μέσα παραγωγής, όπως επίσης και στο διεθνές εμπόριο και την κίνηση κεφαλαίων.». Περαιτέρω, επαναφορά στη δραχμή , ώστε η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική να επανέρθει στα στιβαρά μπράτσα των ελληνικών κυβερνήσεων.
Α η μικρή λεπτομέρεια, των τρομακτικών αναστατώσεων που θα προκαλέσει η άμεση υποτίμηση του νέου νομίσματος, δε συνιστά μη-αντιμετωπίσιμο πρόβλημα: η λύση της εθνικοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος , και γιατί όχι, της οικονομίας στο σύνολο της , θα δώσει φτερά στην εργατική τάξη.
Σαμίρ Αμίν:
Από συνέντευξή του: «Οι απαντήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών στην “κρίση” (της Ελλάδας, για παράδειγμα), είναι γελοίες και μοιραία αποτυχημένες»
Και… «Η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσαν ν’ αποφασίσουν την έξοδο (προσωρινή) από το ευρώ, να κάνουν υποτίμηση, να εγκαθιδρύσουν τον έλεγχο στις συναλλαγές, τουλάχιστον σ’ όσες αφορούν τη δημοσιονομική ροή. Αυτές οι χώρες θα βρισκόταν τώρα ενισχυμένες, στ’ αλήθεια δυνατές για να διαπραγματευτούν τη διάταξη του χρέους…»
Ο Σαμίρ Αμίν είναι γνωστός στους παροικούντες την ακαδημαική Ιερουσαλήμ.
Κλασικός μαρξιστής αρχικά, και μαοικός στη συνέχεια, αντιαποικιοκράτης μέγιστος και παλλικαράκι απ τα λίγα, ο κος Αμίν συνέτρεξε (;) με την οικονομική του τεχνογνωσία τις νεαρές τέως αποικιακές δημοκρατίες. Αν μη τι άλλο , ετούτοι οι άνθρωποι άξιζαν μιας ωραίας σοσιαλιστικής ανάτασης, μετά την εγκατάλειψή τους απ τους κεφαλαιοκράτες κερδοσκόπους. Έτσι, δεν παρέλειψε να μεταδώσει το μαρξικό φως στη δημοκρατία του Μαλί, η οικονομία του οποίου κατέρρευσε, λόγω φυσικά της πλέριας σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης.
Eν κατακλείδει, ο Σαμίρ μας, απέκτησε ακαδημαική έδρα στον επίσημο τελικό προορισμό κάθε αποτυχημένου αριστερού οραματιστή: τη Γαλλία.
Οι κύριοι αυτοί συνιστούν: μην πληρώσετε. Στάση πληρωμών και έξοδος απ το Ευρώ. Οκ.
Πάμε λοιπόν στη χιονοστιβάδα των γεγονότων που θα ακολουθήσουν: Οι παραπάνω «λύσεις» φυσικά θα προκαλέσουν αναπόφευκτα κατάρρευση των τραπεζών, άρα και ανάγκη κρατικοποίησής τους. Ακόμα καλύτερα μας απαντούν , ακόμα καλύτερα! Ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τους άπληστους τραπεζίτες. Αλλά εμείς, οι ενοχλητικοί τύποι, αναρωτιόμαστε πώς θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις των εθνικοποιημένων τραπεζών σε τρίτους, αν η Ελλάδα έχει αναστείλει τις πληρωμές της (άρα οι δανειστές της προφανώς δε θα στήνονται κιόλας στην ουρά για να της ξαναδανείσουν).
Ας μην ικανοποιηθούν οι «υποχρεώσεις» μωρέ, πιθανώς να σκεφτεί ο βλαχοΈλλην επαναστάτης, αλλά ένα λεπτό εδώ, ένα λεπτό! Στις υποχρεώσεις των τραπεζών δεν ανήκει και η απαίτηση του καταθέτη για ανάληψη των καταθέσεων του; Το κράτος θα είναι ανίκανο με τις περιορισμένες δυνατότητές του να ικανοποιήσει τους πάντες. Και τώρα, τι γίνεται; Α ναι: ας κόψουμε κι άλλο νόμισμα αδερφέ! Τυπωθήτω! Με τη μικρή λεπτομέρεια, προσθέτουμε εμείς, πως οι συνέπειες της έκδοσης νέου νομίσματος θα είναι η αύξηση των τιμών στα εισαγόμενα προϊόντα (δηλαδή την πλειοψηφία των προιόντων που χρησιμοποιεί το μέσο νοικοκυριό) , αύξηση των τιμών στην ενέργεια κλπ. Άρα τα μεσοαστικά νοικοκυριά θα καταλήξουν νεόπτωχα και τα πτωχά θα εμφανίσουν σοβαρό πρόβλημα εφοδιασμού τους ακόμα και με είδη πρώτης ανάγκης. Ήτοι, φτώχεια αγαπητοί μου, και μάλιστα από τις πιο άγριες. Και όλα αυτά, στη μάλλον απίθανη περίπτωση, που οι δανειστές μας δε θα επιλέξουν να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους, να μας τραβήξουν το αυτί, κατά το κοινώς λεγόμενο, με κάθε λογής οικονομικά ή πολιτικά μέτρα, ικανά να μας εξασφαλίζουν μια γερή δόση δυστυχίας για τον επόμενο αιώνα.
Αυτή είναι η συνταγή των κ.κ. Λαπαβίτσα και Αμίν, των συντελεστών του debtocracy, του «δεν πληρώνω» και γενικά της αντιευρωπαϊκής και αντιμνημονιακής αριστεράς.
Εν τέλει, όσοι αναρτήσατε το εν λόγω ντοκυμαντέρ στη σελίδα σας ή στο f/b, όσοι το τιτιβίσατε στο twitter, όσοι το αποθεώσατε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τι θα λέγατε αν πηγαίνατε αύριο στην τράπεζα για να τραβήξετε λεφτά από το atm και σας πετούσε την κάρτα πίσω, λόγω στάσης πληρωμών;
Α ναι: θα έφταιγαν οι τραπεζίτες και το ΔΝΤ.
Γιατί αν φταίξαν τώρα με την παρουσία τους, φανταστείτε πόσο πολύ θα φταίνε τότε για την απουσία τους!
Η αποκριάτικη λογική της καύσης του αποδιοπομπαίου τράγου σε μια χώρα-καρναβάλι.
Πολύ ταιριαστό,δε βρίσκετε;
Από Χάρης Πεϊτσίνης

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

22 Comments

  1. Ανώνυμος

    δεν έχω να πω τίποτα, γιατί με καλύψανε οι προηγούμενοι μου, αρθρογράφε είδες τι πιστεύει ο κόσμος για τις απόψεις σου …

    Reply
  2. Ανώνυμος

    re karagkiozides enwthite oloi oi ellines,,,na ginoume ena na min mas kouniounte oi xenoi auto exoun bri twra kai mas pidane ,,me to na tsakonomaste metaxi mas auti kerdizoun xrhmata kai xrono sto telos den tha exoume patrida…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η Συνθήκη της Λισσαβώνας και η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση σήμερα
    Ομιλητές: Αθανάσιος Τσιούρας, δικηγόρος, Χάρης Πεϊτσίνης, δικηγόρος
    Παρέμβαση: Θανάσης Διαμαντόπουλος, Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
    Συντονιστής: Θοδωρής Καραουλάνης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας
    Όλα τα πράσινα μαζί. Να και η εξήγηση του άρθρου του!
    Ένας ακόμα Δούρειος Ίππος, ένας ακόμα παπαγάλος καλά ταϊζόμενος από τους κρατούντες!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Το χρεος μας την τελευταια 10ετια το εχουμε πληρωσει μιαμισι φορα. το πιο παλιο δανειο που πληρωνουμε μεχρι σημερα, που το πηραμε 2 αιωνες πριν, απο τα πρωτα δανεια δηλαδη, το εχουμε πληρωσει 16!!! φορες μεχρι σημερα. Ε, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    λοιπον το προβλημα ειναι απλό εχουμε πρωτογενες πλεονασμα 1% ολο το ελλειμα ειναι τοκοι
    και εμεις καλουμαστε να ζησουμε στην φτωχια για τους τοκους

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ο 1ος σχολιαστης τι θελει και μιλαει τοσο αμορφωτος που ειναι;

    Οταν χρεοκοπει μια τραπεζα, χρεοκοπει… η τραπεζα (εταιρεια-νομικο προσωπο) και ΟΧΙ οι μετοχοι. Οι μετοχοι δεν εχουν καμια ευθυνη στην προσωπικη τους περιουσια για τα χρεη των εταιρειων που αυτοι κατεχουν με μορφη μετοχων. Εχουν μονο δικαιωματα (στα κερδη) και καμια υποχρεωση.

    Οι καταθεσεις διατηρουνται στο ενεργητικο ως ταμειο και στο παθητικο ως υποχρεωσεις στον ισολογισμο μιας τραπεζας.

    Σε περιπτωση πτωχευσης, οι δανειστες και οι προμηθευτες της τραπεζας εχουν προτεραιοτητα να παρουν τα χρηματα και τα περιουσιακα στοιχεια του ενεργητικου που θα βρουν, ο,τι μεινει (αν μεινει) το παιρνουν οι καταθετες και τελος αν μεινει κατι, οι μετοχοι.

    Αν ηταν ετσι οπως τα λες, λες ολα τα κρατη των χωρων του πλανητη να ειχαν ταμειο εγγυοδοσιας που να εγγυαται τις καταθεσεις των πολιτων; (σε εμας ειναι 100.000 ευρω ανα λογαριασμο)

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ο αρθογραφος τα λεει πολυ καλα, απλα ο μεσος ελληνας πολιτης οργισμενος απο την κατασταση που βιωνει βλεπει τους δαιμονες στο ΔΝΤ και την ΕΕ αντι στους πολιτικους που αυτος ψηφιζει 40 χρονια.

    Αλλα απο ενα τετοιο λαο που δεν βαζει με τιποτα μυαλο, τι να περιμενεις;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ποσο γελειοσ ειναι ο αναλυτης..????? ολους τουε εβγαλε κουμουνιστες!!! ζωωοοο!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Μην πάει να γίνει κάτι καλό για την Ελλάδα να πέσουν αμέσως τα κοράκια να τον φάνε. Δεν μου λες βρε πανέξυπνε αρθρογράφε πως θα σου φαινόταν αν εγώ έτρωγα και σπαταλούσα τα λεφτά μου, μόλις τα τέλειωνα έτρωγα και σπαταλούσα και τα δικά σου τα λεφτά και στο τέλος ερχόμουν και σου έλεγα τώρα τρέχα να πληρώσεις τα χρέη που δημιούργησα μόνος σου… Πως θα σου φαινόταν? Δεν θα μου έλεγες δεν πληρώνω μία?

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Μπορεί να μας εξηγήσει ο αρθρογράφος γιατί η Αμερική δανείζεται τα …. δικά της χρήματα και μάλιστα με τόκο;;; Μπορεί να μας εξηγήσει με ποια λογική οι τράπεζες δανείζουν τα ίδια λεφτά 9 φορές ανακυκλώνοντας τα;;; Μπορεί να απαντήσει πως γίνεται να υπάρχουν εκτυπωμένα 8 τρις νομίσματα κάθε είδους και τα χρέη των κρατών και ιδιωτών να είναι 108 τρις.
    Πιο βρωμερό άρθρο δεν έχω διαβάσει. Ούτε διευθυντής Κεντρικής Τράπεζας να ήταν.
    Το ντοκιμαντέρ που έπρεπε να διαφημιστεί και να δουν όλοι οι Έλληνες και οι Αμερικάνοι είναι το money as debt. Τότε θα καταλαβαίνατε την ΑΠΑΤΗ σε όλο της το μεγαλείο. Αλήθεια οι δανειστές που βρήκαν όλα αυτά τα χρήματα που χρωστάνε τα κράτη και οι ιδιώτες και ποιοι είναι αυτοί;;; Οι Αμερικάνοι σίγουρα δεν είναι γιατί παρα λίγο να έκαναν στάση πληρωμών σε 800000 δημόσιους υπαλλήλους μόλις χθες.
    Αλήτη και παγκαλοειδές αρθρογράφε
    drosulitis

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Είσαι ένας κλασικός νεοέλληνας και αντιπροσωπεύεις πλήρως τους ομοίους σου… Δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για μας, έχετε μείνει λίγοι… Καλύτερα φτωχοί και περήφανοι, παρά "να επιβιώσουμε" και γλοιώδης σαν εσένα.
    Δεν φταις μόνο εσύ όμως.. υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει η Χώρα και δεν είναι άλλοι από τους "υπαλλήλους" των τραπεζών που μας "ενημερώνουν' στην τηλεόραση… Υπάρχουν βέβαια και φωτεινές εξαιρέσεις όπως οι συντελεστές του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, όπως και του αμερικάνικου "zeitgeist".. Δεν είμαστε πρόβατα να πιστεύουμε τα πάντα σε ότι βλέπουμε, αλλά έχουμε ακόμα την λογική μας και καταλαβαίνουμε πολλά.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΕΙΣ… ΤΙ ΝΑ ΣΟΥΠΩ, ΕΙΣΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΟΣ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ…..

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Αρθρογράφε, το ντοκυμαντέρ δεν το έχω δει ακόμα για να είμαι ειλικρινής -αν και ξέρω σε γενικές γραμμές τι λέει- αυτός που σίγουρα τιτιβίζει φάλτσα όμως είσαι εσύ…

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Το ντοκυμαντερ το ειδα την πρωτη μερα που κυκλοφορησε.Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ελλειπες.
    Και αυτο γιατι αναλυει μονο την μια αποψη για την αρνηση αποπληρωμης του χρεους χωρις να αναφερθει στα δεινα που μπορει να προκυψουν αν δεν εφαρμοστει σωστα η τακτικη αυτη.
    Γιατι η αρνηση αποπληρωμης ειναι ενα εργαλειο που με σωστη στηριξη και επιχειρηματα μπορει να χρησιμοποιηθει αλλα εφοσον γινει αυτο χρειαζονται πολιτικοι ικανοι που να καταφερουν τη βαλουν τη χωρα σε σωστη πορεια πλευσης μιας και τα πραγματα θα ειναι πολυ επισφαλη και επικινδυνα.
    Αυτο που με φοβιζει ειναι το αν θα βρεθουν τετοιοι πολιτικοι

    Reply
  16. Ανώνυμος

    "Εν τέλει, όσοι αναρτήσατε το εν λόγω ντοκυμαντέρ στη σελίδα σας ή στο f/b, όσοι το τιτιβίσατε στο twitter, όσοι το αποθεώσατε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, τι θα λέγατε αν πηγαίνατε αύριο στην τράπεζα για να τραβήξετε λεφτά από το atm και σας πετούσε την κάρτα πίσω, λόγω στάσης πληρωμών;"

    ΡΕ ΓΕΛΙΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!ΕΦΑΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ 300ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΡΕ!!!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΚΤΕΝΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!!ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!

    Reply
  17. ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

    Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΓΚΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΓΛΟΙΩΔΗ , ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΑΓΚΑΛΟΥ , ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ , ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ "ΓΟΥΡΟΥΝΙ"…..
    Ο ΙΔΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΜΑ ΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ….
    ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ "ΚΛΑΝΙΑΡΗ" ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑ , ΟΥΤΕ ΝΤΟΠΙΟΥ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΥ !!!!
    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΟ "ΓΟΥΡΟΥΝΙ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ , ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΕΙΤΕ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΑΣ , ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΤΙ "ΝΟΥΛΕΣ" ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ….ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
    "ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ"

    Reply
  18. Ανώνυμος

    "Κάποιες σκέψεις για το debtocracy………..(μια άλλη ανάλυση)"

    τελικα επειδη δεν θελουμε καν να κουνησουμε τον κωλο μας για να αλλαξει η ζωη μας,ειμαστε ικανοι να αναλυσουμε μεχρι και τα πιο απλα….επειδη ειμαστε ανικανοι να πραξουμε για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ αναλυουμε,αναλυουμε,αναλυουμε!!!ρε δεν με χεζετε με τις αναλυσεις σας….ολη η ΕΛΛΑΔΑ γεμισε απο αναλυτες!!!

    Υ.Γ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η "ΑΝΑΛΥΣΗ"ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!!

    Reply
  19. Ανώνυμος

    όσοι το αποθεώσατε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, τι θα λέγατε αν πηγαίνατε αύριο στην τράπεζα για να τραβήξετε λεφτά από το atm και σας πετούσε την κάρτα πίσω, λόγω στάσης πληρωμών;
    ΑΓΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ,
    ΟΤΑΒ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕς ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑς ΠΟΥΣΤΗΔΕς

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *