Με χειροπέδες η δημοσιογράφος του directnews.gr – Την ίδια ώρα ο Πέτρος Κυριακίδης κυκλοφορεί ελεύθερος [φωτο]

Με χειροπέδες οδηγήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στον εισαγγελέα η δημοσιογράφος και…

διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη…

μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον για συκοφαντική δυσφήμιση η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της «Proton Bank».

Το “έγκλημα” της δημοσιογράφου ήταν η κριτική που άσκησε για τις δικονομικές μεθοδεύσεις της ανακρίτριας, ώστε να μην κληθεί ως κατηγορούμενος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η δίωξη που ασκήθηκε κατά της Δ. Μπρούσαλη δεν είναι με τις «περί Τύπου» διατάξεις, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να την συλλάβουν τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου, του Δένδια και του Αθανασίου…

Την ίδια ώρα φυσικά… ο Πέτρος Κυριακίδης – ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καταχράστηκαν, μέσω δανείων, 700 εκατομμύρια ευρώ από την Proton – κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος αν και έχουν περάσει οκτώ ολόκληροι μήνες από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Αλήθεια, η κυρία Χατζάκη ερεύνησε από ποιους ειδοποιήθηκε ο Π. Κυριακίδης ότι επρόκειτο να συλληφθεί με αποτέλεσμα να την “κοπανίσει” μαζί με τον γιό του και τρεις ακόμη συνεργάτες του;

Αλήθεια, ερεύνησε ποιοι τον προστατεύουν αυτή τη στιγμή και τι ιδιότητες έχουν;

Ή μήπως θεωρεί αυτό το θέμα – δηλαδή τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος – ως ήσσονος σημασίας και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η καταδίκη της δημοσιογράφου επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική σε ορισμένες ενέργειές της;

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Δέσποινα Μπρούσαλη παραπέμφθηκε για να δικαστεί σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Εκεί ωστόσο, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου υπέβαλε δήλωση αποχής διότι ήταν γνωστός της κας. Χατζάκη και επομένως δεν μπορούσε να εκδικάσει τη μήνυση του directnews.gr.

Μέχρι τις 4:30 το απόγευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν είχε εκδώσει ακόμα το βούλευμα με το οποίο θα αποφανθεί αν θα κάνει δεκτή ή όχι τη δήλωση αποχής του πρόεδρου του Αυτόφωρου Δικαστηρίου.

Στη συνέχεια θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις της δίκης.

directnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *