Λαϊκισμός, ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Λαϊκισμός, ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που μας διακατέχει σαν κοινωνία τον τελευταίο αιώνα. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το εθνικό σπορ μας, εγώ θεωρώ ότι απλά ο λαϊκισμός είναι στο DNA μας, όπως και να το κάνουμε οι Έλληνες χαίρονται όταν οι άλλοι τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν…

Δεν είναι τυχαίο, που τα τελευταία πενήντα χρόνια εναλλάσσονται στην πολιτική οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια πρόσωπα, ότι και να κάνουν, ότι και να ακουστεί για το όνομά τους, παραμένουν απτόητοι στην θέση τους (και να μου το θυμηθείτε πολλά πολιτικά ονόματα του παρελθόντος θα ξανά βγουν στο προσκήνιο).

Οι πολιτικοί όμως, δεν είναι οι μόνοι που επικαλούνται τις μαγικές ιδιότητες του λαϊκισμού, στα ίδια μήκη κυμαίνονται και οι δημοσιογράφοι, ενδεικτικά σας παραθέτω τον τίλο ενός σημερινού άρθρου: “Η Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά: Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών”, που μάλιστα παρουσιάζεται ως η είδηση της ημέρας! 


Συνοψίζοντας, μπορεί ο λαϊκισμός να έχει συμβάλλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην σημερινή οδυνηρή κατάσταση, αλλά ΜΗΝ ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός στηρίζεται αποκλειστικά σε εμάς! 
Αν εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τους υπάρχοντες πολιτικούς, αν πατάμε κλικ και μπαίνουμε στην διαδικασία του σχολιασμού σε δημοσιεύματα, όπως αυτού που σας παρέθεσα, ε τότε δεν μας φταίει ο λαϊκισμός…
telalhs.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *