Το DNA των αρχαίων Μακεδόνων!

Έρευνα για τη γονιδιακή σχέση Μακεδόνων, Σλάβων και Σκοπιανών µε τους αρχαίους Μακεδόνες, ξεκίνησε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήµιο Ουάσινγκτον του Σιάτλ, κ. Γιώργος Σταµατογιαννόπουλος.

Αγανακτησμένος με την αυθαίρετη «παραποίηση» που παρατηρείται στο Διαδίκτυο σχετικά µε την καταγωγή των Μακεδόνων, αντιδρά :…..

«Το Διαδίκτυο είναι αυτό που ‘’διαχειρίζεται’’ και διδάσκει την παγκόσµια Ιστορία. Αν δηµοσιεύει κάποιος επιστηµονικές εργασίες µόνο στα ελληνικά, είναι άχρηστο. Πρέπει να δηµοσιεύει και στα αγγλικά. Σήµερα – δυστυχώς– υπάρχει ΜΙΑ γλώσσα, όπως στους ελληνιστικούς χρόνους που ήταν τα ελληνικά.

Οι Ελληνες είµαστε φουσκωµένα µπαλόνια. Δεν κάνουµε τίποτα».

Ο έλληνας καθηγητής γνωρίζει ότι τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολυδάπανες και χρονοβόρες αλλά πρέπει κάποτε να γίνουν!

«Πρέπει να προλάβουµε» λέει ο καθηγητής. «Σε λίγα χρόνια θα έχουµε τόσο αναµειχθεί, που δεν θα βγαίνει πλέον άκρη. Πρέπει να διαφυλάξουµε – έστω στο εργαστήριο – τη γενετική ιδιοµορφία των πληθυσµών. Και των ελληνικών», δηλώνει στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» και προσθέτει:

«Για να µελετηθεί το γονιδίωµα του Φιλίππου π.χ., απαιτούνται 5-10 εκατοµµύρια δολάρια.

Κι εγώ δεν έχω ούτε τόσο χρήµα ούτε τόσο χρόνο»!

Σε οµιλία του στην Ακαδηµία Αθηνών µε θέµα «H καταγωγή των Μακεδόνων – Ιστορία, γενετική και το Διαδίκτυο» ο έλληνας γενετιστής έθεσε ερωτήµατα και, µε βάση τα πρώτα αποτελέσµατα των συγκριτικών ερευνών σε επίπεδο γενετικού υλικού, έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:

1. Είναι οι Σκοπιανοί Σλάβοι;

«Οι Σκοπιανοί, οι Ρώσοι, Πολωνοί, Ουκρανοί και Σκοπιανοί (αλλά και Σέρβοι, Βόσνιοι, Βούλγαροι) αποδείχτηκε πως έχουν κοινά γενετικά χαρακτηριστικά».

2. Είναι Σλάβοι, εξελληνισµένοι, οι Μακεδόνες;

«Κατηγορηµατικά όχι.

Εχουν παρόµοιες συχνότητες γενετικών πολυµορφισµών µε Τούρκους και Ιταλούς, όχι όµως µε τους Σκοπιανούς. Υπάρχουν πλέον ισχυρότατες ενδείξεις ότι η λεγόµενη ινδοευρωπαϊκή φυλή έρχεται από την Ανατολή κι όχι από τον Βορρά. Οι Έλληνες είµαστε Ανατολίτες. Και τα περί καθαρότητας της ελληνικής φυλής είναι ανοησίες».

newsbomb.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    @7 42 ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν ΑΝΤΛΗΣΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ? ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ Γ ΑΥΤΟ..
    ΑΠΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ..
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    @7 42 ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν ΑΝΤΛΗΣΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ? ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ Γ ΑΥΤΟ..
    ΑΠΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ..
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ακριβως και οι Ιωνες ενα τετοιο κραμα σαν τους ποντιους ητανε. Τωρα αν και πολλοι τουρκοι(περιπου οι μισοι που δεν ειναι σιμιτες και μογγολοι) εχουν τους ιδιους φαινοτυπους, αυτο οφειλετε σε εξισλαμισμους, γενιτσαρους κ.α. Προσμειξεις με αλλες φυλλες δεν υπαρχουν στους Ελληνες εκτος απο 2% αραβικη προσμειξη, αλλα καθολου με νεγρους, κιτρινους, γυφτους, κ.α.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    σωστα μαντεψες εχω ποντιακη καταγωγη και το μονο που ξερω ειναι οτι ειμαστε αρχαιοιιωνες, δεν ηξερα κατι τετοιες περι "προσμειξεων"
    σε ευχαριστω για τον χρονο σου

    Reply
  5. Ανώνυμος

    7:19 μ.μ.
    Φιλε προφανως εχεις ποντιακη καταγωγη, αν και δεν ειμαι της ειδικοτητας θα προσπαθησω να το αναλυσω. Ο φαινοτυπος G προερχεται απο την Μ. Ασια-μεσοποταμια πριν 15-20 χιλιαδες χρονια. Ο G2a3a καταγετε απο αυτον και εξελιχθηκε στον καυκασο της τουρκιας και στις περοχες του ποντου περιπου 5-6 χιλιαδες χρονια πριν(φαινοτυπος ειναι κατι σαν το πατρικο επωνυμο δειχνει τον αρσενικο αρχαιο μακρινο προγονο). 5-11% των Τουρκων τον εχουνε (πιθανως εξισλαμισμενοι Ελληνες) 11-20% των κρητικων και 7-10% των αλλων νεοελληνων και πολλοι απο τους ποντιους(δεν εχω δει ξεχωριστη ερευνα). Αυτο δεν σημαινει οτι ολοι οι ποντιοι εχουν τον G2a3a, οπως ολοι οι Ελληνες εχουν και τον j2 και τον E-v13, και τον R1b, κ.α.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΒΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΘΗΚΑΝ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ .ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.ΑΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    6.40 μπορεις σε παρακαλω να με αναλυσεις αυτο το
    G2a3a με απλα λογια σαν να ειμαι 7 χρονων γιατι με ενδιαφερει?
    ευχαριστω

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τους μαλάκες που πάντα έχουν να πούν κάτι εναντίον των Ελλήνων.Βρε αι σιχτίρ ξεφτίλες.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Δεν ειναι ακριβως ετσι σε οτι αφορα οτι δεν ειμαστε καθαροι Ελληνες. Οι Ελληνες Μινωοι ειχαν φφαινοτυπο j2 και ηταν μεσογειακοι. Οι Πελασγοι Ε-v13 και οι Δωριεις R1B, επισης αλλα αρχαιοελληνικα φυλλα οπως τα ποντιακα της Μ.Ασιας ειχαν και το G2a3a. Οι νεοελληνες 80-85% εχουν αυτους τους φαινοτυπους και καταγοντε απο τους Αρχαιους, το υπολοιπο 15-20% εχει κυριως μειξη με γερμανικα φυλλα και Σλαβικα. Νεγρικη, γυφτικη και μογγολικη επειμιξια δεν υπαρχει στους νεοελληνες οπως υπαρχει στους τουρκους και στους μεσανατολιτες.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ DNA ΠΑΛΙΟΛΗΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΔΕΥΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΕΣ ΡΟΥΜΑΝΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ…ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΥΥΝΕΙΣ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΤΟΞΟ

    Reply
  11. Ανώνυμος

    τι παει να πει ελληνικο dna ελληνας ειναι οποιος νιωθει ελληνας αυτο αναφερει η αυτοδιαθεση τν λαων απο τον Ο.Η.Ε.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Δυστυχώς ή ευτυχώς η ελληνικότητα δεν μετριέται με το DNA μόνο. Ποιό το όφελος να αποδείξουμε ότι ένας σημερινός νεοέλληνας που έχει λεξιλόγιο 200 ελληνικών λέξεων και δεν έχει ούτε μια από τις αξίες του πολιτισμού του, έχει ελληνικό DNA;

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ενταξει δεν ειμαστε απ ευθειας απογονοι των αρχαιων ελληνων γενικα ομως ειμαστε ελληνες..ολοι οσοι θιγον τετοια θεματα πατανε σε βλαχους,ποντιους,μουσουλμανους θρακης που παλαιοτερα δεν κατοικουσαν στον σημερινο ελληνικο χωρο ε και? τα σλαβοκουραδα τι ονειρο ειδαν και τωρα λενε οτι ειναι μακεδονες?

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *