Τα κουταβάκια και τα Doberman

Ως «καλύτεροι συνεργάτες» των Αμερικάνων αντιμετωπίζονται οι ελληνικές κυβερνήσεις σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω Wikileaks αναφορικά με την εμπλοκή της Σούδας σε αμερικανικές επιχειρήσεις από το 2001 και μετά.
Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τη Σούδα σημαντικό κόμβο, ενώ τους Έλληνες αξιωματούχους πρόθυμους να……
παρέχουν κάθε βοήθεια και να δέχονται σχεδόν τα πάντα !!!

Μοναδικό «αγκάθι» των Αμερικανών σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά ο αρνητισμός των πολιτών και οι διάφορες μορφές διαδηλώσεων, που θεωρούνται ωστόσο πολύ μικρής έκτασης και καθόλου οργανωμένες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, οι κυβερνώντες την χώρα μας φαίνεται να έχουν ρόλο «διακοσμητικό» στις επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με τη χρήση της Σούδας, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των Αμερικανών για την επίτευξη στρατηγικών στόχων τους.

«Δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν περιορισμό από τους Έλληνες αξιωματούχους σε σχέση με την πρόσβαση, την εναέρια κυκλοφορία ή την ανάπτυξή μας εκεί ακόμη και στα πιο ευαίσθητα στρατιωτικά σημεία της Σούδας» σημειώνει σύμφωνα με το Wikileaks ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα το 2008, τονίζοντας πως η ελληνική συμβολή για τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη.

Τα τηλεγραφήματα δείχνουν ότι το θέμα αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι από τα κυριότερα στην ατζέντα σε κάθε επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου.

Κομβική από τους Αμερικανούς διπλωμάτες θεωρείται παράλληλα η ανάπτυξη επαφών με τους Έλληνες πολιτικούς, με στόχο να πείθονται για ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή και παραχωρήσεις σε αποστολές αμερικανικών αμυντικών συμφερόντων.

Όπως οι ίδιοι οι διπλωμάτες αναγνωρίζουν ωστόσο, η προσπάθειά τους αυτή προσκρούει διαρκώς στα αντιαμερικανικά αισθήματα της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και τους φόβους της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για πιθανές απώλειες σε στρατιωτικές αποστολές.
πηγή: εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ / www.flashnews.gr

Πόσο ελάχιστοι/ελάχιστες σε ανάστημα είναι όλοι αυτοί που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα;

Ο ΓΑΠ και η ακατανόμαστη κόρη του πατέρα της (ΑΚτΠ από εδώ και κάτω) δεν ήταν υπουργοί Εξωτερικών την περίοδο που συζητάμε;

Το 2004 Ο ΓΑΠ και η ΑΚτΠ δεν ήταν που παρουσίαζαν το σχέδιο Ανάν σαν το τελευταίο κλαδί που μπορούμε να πιάσουμε πριν βυθιστεί η Κύπρος στην κόλαση του Δάντη;

Το 2008 δεν ήταν που τέθηκε βέτο για τα Σκόπια από τον Καραμανλή;
(Κύριε Μολυβιάτη πόσο λείπετε, δεν φαντάζεστε)

Γιατί η ΑΚτΠ δεν είχε φροντίσει να αναδείξει και να κεφαλαιοποιήσει αυτό που αναφέρει το τηλεγράφημα της Πρεσβείας ότι δηλ «η ελληνική συμβολή για τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη» ;;;

Δεν πάσχω από ιστορικό αντιαμερικανισμό. Τουναντίον θα έλεγα. Αλλά για το θεό, για ότι έχουμε δώσει κατά καιρούς μπορεί κάποιος να μου πει τι έχουμε κερδίσει;

Κυπριακό / Σκοπιανό / Ίμια. Τρέχα Έλληνα να αποδείξεις ότι δεν είσαι Ελέφαντας. Ή μάλλον δώσε και σώσε.

Στην Διπλωματία δεν υπάρχουν άγιοι και διάβολοι.

Υπάρχουν πολιτικοί και διπλωμάτες που διαπραγματεύονται.
Και η διαπραγμάτευση αν δεν σε συμφέρει και δεν μπορείς εξ αντικειμένου να έχεις εναλλακτικές ΔΡΑΣΕΙΣ (ο νοών νοείτο…), μπορεί να κρατά και χρόνια.

Στο χέρι τους και στην ικανότητά τους είναι όλα.

Εδώ όμως αναφερόμαστε σε καθολική ΥΠΟΤΑΓΗ και ανικανότητα.

Αναφερόμαστε σε κουταβάκια και σε Doberman.

Ο έσχατος δε της μεγάλης σειράς των επιτυχιών, Mr Droutsas, όχι σαν κουταβάκι αλλά ούτε σαν πρωταγωνιστής σε τσίρκο ψύλλων μπορεί να χαρακτηριστεί.

Και ένα τελευταίο, για να μην ξεχνιόμαστε:

Γιατί άραγε δεν έχουμε κλείσει ακόμα 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας Αστικής Δημοκρατίας ; ; ;
(εφτά χρόνια φαγούρας δεν ήταν και λίγα…)

Κριός ο Πολιορκητικός

http://logia-starata.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *