Όταν οι Doors κινηματογραφούσαν τους εαυτούς τους (video)

«Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό, γιατί στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε εμείς. Κατά κάποιο τρόπο, φτιάχνεται μόνο του» φαίνεται να λέει ο Τζιμ Μόρισον για το πρώτο και μοναδικό ντοκιμαντέρ του συγκροτήματος, που
κυκλοφορεί σε DVD, 46 χρόνια μετά!

Τον Απρίλιο του 1968, οι Doors δέχονται ο συμφοιτητής του Τζιμ Μόρισον, Πολ Φεράρα να καταγράψει την καθημερινότητα τους, σε ένα ντοκιμαντέρ, που αν και τελικά έμεινε ανολοκλήρωτο, είναι το πρώτο και μοναδικό που γυρίστηκε για το συγκροτήμα. «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό, γιατί στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε εμείς. Κατά κάποιο τρόπο, φτιάχνεται μόνο του» φαίνεται να λέει ο Τζιμ Μόρισον στο ντοκιμαντέρ, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε DVD, 46 χρόνια μετά.

Στο «Feast of Friends», όπως είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, ο κινηματογραφικός φακός του Φεράρα, ακολουθεί το θρυλικό συγκρότημα στην καλοκαιρινή περιοδεία του 68΄. Πλάνα με τις θαυμάστριες που έκλαιγαν στα live των Doors, με τον Τζιμ Μόρισον μέσα από τα αμάξια που τον μετέφεραν και στιγμιότυπα από τις συναυλίες και τα παρασκήνια, εναλλάσσονται στο φιλμ. «Στο ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε πόσο φίλοι ήμασταν, τέσσερα ισότιμα παιδιά. Θυμάμαι τον Ρέι (Μάνζαρεκ) που ξεκινούσε να παίζει πιάνο από τα παρασκήνια και τον Τζιμ να γυρίζει άσκοπα στα καμαρίνια. Ήταν ωραίες στιγμές. Το συμβόλαιο που είχαμε δεν επέτρεπε να έχουμε στα καμαρίνια μαζί μας χορεύτριες και κορίτσια. Το μόνο που είχαμε ήταν ένα πιάτο με τυριά και ένα πιάνο. Δεν πέρναμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά» θυμάται ο ντράμερ του συγκροτήματος, Τζον Ντένσμορ.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *