Η “προφητεία” του dotnews για την τρομοκρατία

Μετά την απόλυτη δικαίωση του dotnews για τα επεισόδια, που μέρες έστηναν οι κουκουλοφόροι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, έρχεται μέσα σε λίγες μέρες-δυστυχώς- μια ακόμη δικαίωση για το θέμα της τρομοκρατίας…
Ούτε ένα 48ωρο δεν πέρασε από το προηγούμενο προφητικό -όπως αποδείχτηκε- άρθρο του dotnews για τον “κόκκινο συναγερμό” που έχει σημάνει στις αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα και η τρομοκρατία έδωσε στίγμα!

Πέρυσι, στις 14 Ιανουαρίου 2013 ήταν μια βροχερή νύχτα στη Συγγρού όταν οι τρομοκράτες χτύπησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της ΝΔ, στις 03.00 τα ξημερώματα. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου 2013, άλλο ένα παρόμοιο «χτύπημα» πραγματοποιήθηκε μπροστά από το σπίτι του γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι. Οι δράστες, βγαίνοντας από παρακείμενη πολυκατοικία, «γάζωσαν» με 60 σφαίρες από καλάσνικοφ την οικία του πρέσβη, στις 03.30 τα ξημερώματα, με τον αστυνομικό-φρουρό να σώζεται από τα πυρά των αγνώστων πέφτοντας στο έδαφος.

Φέτος, ξημερώματα 12ης Δεκεμβρίου, νύχτα που άνοιξαν οι ουρανοί από τη βροχή, οι τρομοκράτες ξαναχτύπησαν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας. Την ισραηλινή πρεσβεία. Ίδια ώρα με τις άλλες δύο επιθέσεις. Στις 03.00 τα ξημερώματα. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 54 σφαίρες από καλάσνικοφ έκαναν… σουρωτήρι τα παράθυρα και τους τοίχους της πρεσβείας.

Ήταν οι ίδιοι τρομοκράτες; Αυτό θα το ερευνήσει η Αντιτρομοκρατική. Άλλωστε, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση, η συγκεκριμένη επίθεση θυμίζει στον τρόπο δράσης την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» («ΟΛΑ») που έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη ΝΔ και στον γερμανό πρέσβη. Πρόκειται για την ομάδα που εμφανίστηκε μετά την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, να θεωρούν –παρά την άρνηση μελών του «Ε.Α.» ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους- ότι αποτελείται τόσο από παλιά ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατίας όσο και από νέα εκπαιδευόμενα μέλη, που προσχώρησαν στις τάξεις των τρομοκρατών μετά τον Δεκέμβριο του 2008. Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες του dotnews, η ΕΛΑΣ θεωρεί πως αυτό δεν ήταν το τρομοκρατικό χτύπημα που περίμεναν, αλλά αντιθέτως εντείνει τα μέτρα ασφαλείας καθώς θεωρούν πως οι τρομοκράτες ίσως δοκιμάσουν και άλλη επίθεση, πιο εντυπωσιακή, μέσα στον επόμενο μήνα, πιθανώς και με την… υπογραφή του ασύλληπτου Χριστόδουλου Ξηρού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του κειμένου και σύμφωνα με πληροφορίες από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποίησε η οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη.

Βεβαίως, πέραν όλων αυτών, αυτό που έχει σημασία είναι ο συμβολισμός του χτυπήματος.

Και το μπέρδεμα που μπορεί να οδηγήσει σε αποπροσανατολισμό: Αριστερόστροφη τρομοκρατία ή ακροδεξιά; Κίνητρο έχει και η μία και η άλλη σε θεωρητικό επίπεδο…

Αφορμή του χτυπήματος; Εύκολο… Ο θάνατος του Παλαιστίνιου υπουργού στη Δυτική Όχθη, όπου ο άτυχος 55χρονος Ζίαντ Αμπού Έιν έσβησε έπειτα από τον ξυλοδαρμό του από ισραηλινό αστυνομικό στη διάρκεια διαδήλωσης την περασμένη Τετάρτη -τουλάχιστον όπως υποστηρίζουν οι Παλαιστίνιοι, αν και οι Ισραηλινοί έχουν άλλη άποψη.

Θέλετε να ανακατέψουμε περισσότερο την τράπουλα; Έρχονται εκλογές τον Μάρτιο στο Ισραήλ και η εκλογή Νετανιάχου σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρείται…

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον όσον αφορά τα καθ΄ημάς -όπως το dotnews είχε προβλέψει -η τρομοκρατία δηλώνει παρούσα σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές των τελευταίων ετών για τη χώρα μας.

Πηγη:dotnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *