Στο Ισραήλ ο Κικίλιας – Φέρνει «δίκτυο» με ισραηλινά drones

Ένα από τα κύρια ζητήματα που θα συζητηθούν στο διήμερο ταξίδι  στο Ισραήλ είναι η πιθανή απόκτηση των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων που θα φέρουν θερμικές κάμερες και ακτίνα πτήσης  έως 300 χιλιόμετρα

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, με ανώτατους Αξιωματούχους και Επικεφαλής Υπηρεσιών Ασφαλείας, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Ειδικότερα:

την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Υοram Cohen και με τον Διευθυντή Πολιτικο-στρατιωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Άμυνας και Σύμβουλο Αμυντικής Ασφάλειας, κ. Amos Gilad . Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του κ. Κικίλια με τον ομόλογό του Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, κ. Yitzhak Aharonovitch.

την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Υπηρεσία Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ SIBAT , που εδρεύει στην πόλη Lod , σε Αρχηγείο της Υπηρεσίας Lahav 433, καθώς και σε χώρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV-Unmanned Aerial Vehicles. Στη συνέχεια θα παραστεί στο γεύμα, που παρατίθεται προς τιμήν του από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Tzachi Hanegbi . Ακολουθεί η επίσκεψη στο Μνημείο των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Yad Vashem), όπου ο κ. Κικίλιας θα καταθέσει στεφάνι.

Αξίζει να επισημανθεί πως ένα από τα κύρια ζητήματα που θα συζητηθούν στο διήμερο ταξίδι  στο Ισραήλ είναι η πιθανή απόκτηση των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων που θα φέρουν θερμικές κάμερες και ακτίνα πτήσης  έως 300 χιλιόμετρα, αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη από 40 χιλιόμετρα την ώρα ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα κατόπτευσης κύκλων ακτίνας περίπου  δυο χιλιομέτρων. Αν τελικά αποκτηθούν θα διασκορπιστούν σε όλη τη χώρα, ενώ μπορεί να τα μεταφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με το ειδικό σύστημα  για την απογείωσή τους.

Ο κ. Κικίλιας θα ζητήσει βοήθεια στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση των τζιχαντιστών.  Τέλος οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Κικίλιας  μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού  για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ…Ο κύκλος των επισκέψεων του ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου και Επιχειρήσεων Mabat 2000, στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλαιάς Πόλης. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *