Έκλεισαν την οδό Κύπρου και πέταξαν τα DVD οι μαθητές του 5ου Λυκείου (Video)

Καθιστική διαμαρτυρία επί της οδού Κύπρου πραγματοποίησαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας αποκλείοντας για μια ώρα περίπου την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το σχολείο τους. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν έχουμε λεφτά δεν έχουμε βιβλία που θα πάει πια αυτή η….
κοινωνία» πέταξαν τα DVD στο οδόστρωμα. Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
Στο χορό των καταλήψεων από σήμερα και το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Ομάδα μαθητών ενημέρωσε την διεύθυνση για την κινητοποίηση και ακολούθησε ψηφοφορία με την οποία η πλειοψηφία των μαθητών εκφράσθηκε θετικά υπέρ του κλεισίματος. Το πανό της κατάληψης κατέβηκε στο 2ο Λύκειο μετά από συνέλευση των καταληψιών με τον διευθυντή και εκπροσώπους των συλλόγων καθηγητών και γονέων.

Αναμένουμε νέα παραλαβή βιβλίων απαντά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Αργυρόπουλος σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος. Καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες και να εμπιστευτούν το σύστημα υπερ-αμυνόμενος και τις μεταρρυθμίσεις για την Α΄Λυκείου.

Όλα τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια στη Λαμία είναι υπό κατάληψη. Λουκέτο έχουν βάλει επίσης οι μαθητές στη Στυλίδα και στον Δομοκό, ενώ αναβρασμός επικρατεί και σε άλλα σχολεία του νομού και της περιφέρειας και είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί ο αριθμός των κλειστών σχολείων.

http://lamiastar.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *