Τελευταία Νέα

Αμετανόητο το ΠΑΣΟΚ: “Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες” – Eπίθεση σε Σαμαρά για τις δηλώσεις του από τον Έβρο

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή τις δηλώσεις του από τον “φράκτη του Έβρου” για
τους λαθρομετανάστες. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για ακραίες δηλώσεις υπαγορευμένες από το προεκλογικό κλίμα που δεν κάνουν καλό στη χώρα

 «Η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τους πρόσφυγες στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες».

 Όπως επισημαίνεται, «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου».

«Η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον “πολιτικό” χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *