Γιατί τα e-mail ενισχύουν το εργασιακό άγχος

Την αύξηση, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, των επιπέδων του στρες προκαλεί η ανάγνωση και αποστολή e-mail κατά τη διάρκεια της δουλειάς, ιδίως αν αυτά διακόπτουν τη ροή της, σύμφωνα με μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το….
Πανεπιστήμιο Loughborough στη Βρετανία.

Η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 30 άτομα που εργάζονταν για την κυβέρνηση, μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι εργαζόμενοι τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν κατά τη διάρκεια της μέρας στη δουλειά τους και παρακολουθώντας συγκεκριμένους δείκτες που υπάρχουν όταν αυξάνεται το στρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 83% των συμμετεχόντων στο πείραμα, παρουσίασε σημαντική αύξηση του στρες κατά την ενασχόληση με τα e-mail.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το στρες εκδηλωνόταν με συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, αύξηση της πίεσης του αίματος και υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία παρουσίαζε αύξηση όταν ο αριθμός των εισερχομένων email ήταν μεγάλος.

«Ο εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά όταν αναλαμβάνει από οκτώ έως δώδεκα δουλειές μαζί, οι οποίες όταν δεν ολοκληρώνονται σύντομα προκαλούν υπερφόρτωση και κόπωση», εξήγησε σχετικά ο καθηγητής Tom Jackson.

onmed.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *