Ερχεται το e-∆ηµόσιο

Ερχεται το e-∆ηµόσιο: όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θαµπορούν να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά µε τις δηµόσιες υπηρεσίες και να ολοκληρώνουν όλες τις διοικητικές διαδικασίες γρήγορα και χωρίς να…..
απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.
Σε δηµόσια διαβούλευση τίθεταιτις επόµενες ηµέρες το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο θα περιλαµβάνει όλες τις ρυθµίσεις και διαδικασίες για τη µετάβαση στον νέο τρόπο διεκπεραίωσηςτων συναλλαγών µε το ∆ηµόσιο. Οπως ανακοίνωσεχθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στόχος είναι να ψηφιστεί έως τον Μάρτιο, προκειµένου να υλοποιηθεί έως τοτέλος του έτους.

«Επέρχονται σηµαντικές αλλαγές στην καθηµερινότητα των πολιτών καθώς υποχρεώνεται η διοίκησηνα διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά τις υποθέσεις τους, χωρίς να χρειάζονται να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ των υπηρεσιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Με το νέο καθεστώς, κάθεδιοικητική διαδικασία θα γίνεται από την αρχή έως το τέλος µε ηλεκτρονικό τρόπο και για να επιτευχθεί αυτό πρωταρχικός στόχος είναι να εφαρµοστεί η λεγόµενη διαλειτουργικότητα µεταξύ των πληροφοριακών συστηµάτων και µητρώων των διαφόρων φορέων.

«Υπάρχουν συστήµατα που αυτή τη στιγµή δεν επικοινωνούν µεταξύ τους», σηµείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως στην πράξη η διαλειτουργικότητα συνεπάγεται την ενοποίηση όλων αυτών των συστηµάτων, µε σκοπό όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τις συναλλαγές να διακινούνται ηλεκτρονικά ήνα αναζητούνται µε τον ίδιο τρόπο πιστοποιητικά που µέχρι τώρα ήταν υποχρεωµένος να προσκοµίσει ο πολίτης.

Βασικές αλλαγές του συστήµατος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι και η καθιέρωση υποχρεωτικά του δικαιώµατος ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων από τους πολίτες καθώς καιη απαλλαγή από την κλασική χρονοβόρα διαδικασία επικύρωσης, αφού πλέον προβλέπεται η αποδοχή ηλεκτρονικών αντιγράφων.

Παράλληλα, θα υπάρχει πρόβλεψη και για την ολοκλήρωση ηλεκτρονικά οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών, καθώς και για συµµετοχή και κατάθεση προσφορών ακόµη και σε δηµόσιους διαγωνισµούς. Οι πολίτες θα µπορούνεπίσης να ενηµερώνονται ηλεκτρονικά τόσο για την πρωτοκόλληση όσο και για την πορεία των υποθέσεών τους.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    oλα τα αλλα ειχαμε, αυτο ελειπε;
    δεν βλεπουν να στειλουν κανα γιατρος εδω στο νησι, που αναγκαζομαι να πηγαινω στην Αθηνα λεω εγω! αυτα τους μαραναν;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ελεύθερη διαβούλευση, δια βίου μάθησης, e-∆ηµόσιο, επιμήκυνση κ.λ.
    Η συμμορία μας δουλεύει χωρίς έλεος.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Βασικές αλλαγές του συστήµατος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι και η καθιέρωση υποχρεωτικά του δικαιώµατος ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων από τους πολίτες

    ΟΠΑ!ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ!
    ΔΙΑΒΑΣΑ (ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΟΣ)???
    ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟΙ???

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ?
    ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ???
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ???
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ???

    Παράλληλα, θα υπάρχει πρόβλεψη και για την ολοκλήρωση ηλεκτρονικά οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών

    ΗΛΙΑΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *