Eδώ όπου οι κυβερνήσεις παρκάρουν τα βύσματα

Η ιστορία έχει περίτρανα αποδείξει ότι όσοι δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους είναι καταδικασμένοι να τα επαναλάβουν.

Αυτό το deja vou αισθάνεται κανείς
παρατηρώντας τα πανηγυράκια για την έναρξη λειτουργίας του τεμπελχανείου της Αγίας Παρασκευής, εδώ όπου όλες οι κυβερνήσεις πάρκαραν διαχρονικά τους κομματικούς γλείφτες δημοσιογράφους της κάθε εξουσίας.

Η  ίδια κλίκα εργαζομένων που οδήγησε στο λουκέτο της ΕΡΤ επι Σαμαρά-Βενιζέλου, η ίδια θα είναι αυτή που θα την οδηγήσει και στο λουκέτο λόγω απαξίωσης.

Δεν χρειάζεται μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι η χθεσινή εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης παρέπεμπε στο κανάλι  ΤΗΛΕ-ΒΟΑΣ  του κορυφαίου σίριαλ Παρα-πέντε , όπου ο καθένας χύμα στο κύμα έλεγε ότι του έρθει.

Δεν είναι ούτε καν κακεντρεχή, ούτε ζηλόφθονα τα σχόλια που γράφονται στον τύπο για το προκλητικό προπαγανδιστικό παραλήρημα σε όλες τις χθεσινές και τις σημερινές εκπομπές.

Αποτυπώνουν μια πραγματικότητα, που τη διαπίστωσαν όσοι είδαν και την εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου για το Μαύρο στην ΕΡΤ.

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που στο ντοκιμαντέρ κατήγγειλαν ότι η ενημέρωση παλιά ήταν καθοδηγούμενη, οι ίδιοι χθες παίρνοντας τα μικρόφωνα έκαναν προπαγάνδα!

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Αυτό ήξεραν – αυτό κάνουν. Απλά τώρα αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι και πιο ασφαλείς.

Η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι όλοι αυτοί δεν ήταν στην πρώτη γραμμή , αλλά ήταν γρανάζια του μηχανισμού. Αυτοί λοιπόν οι πρώην «μικροί είλωτες» της γαλαζοπράσινης ΕΡΤ, έγιναν οι νέοι μεγάλοι «ηγεμόνες» της νέας ΕΡΤ.

Το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς , ακόμα και στις «καλές εποχές» δεν δούλευαν, αλλά έπιναν τους καφέδες τους στο κυλικείο, έβριζαν στο σύστημα και κάθε πρώτη του μηνός εισέπρατταν και τις πλασματικές υπερωρίες που οι «γαλαζοπράσινοι» τους έδιναν για να εξαργυρώσουν την σιωπή τους.

Αυτοί λοιπόν είναι τώρα στα μικρόφωνα και τα αποτελέσματα αναμενόμενα θα ήταν τραγικά.

Δεν είχε κανένα δόλο η παρουσιάστρια που ρώτησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «σθένος» που διαθέτει. Επι δεκαετίες την είχαν ξεχασμένη ρεπόρτερ στα αζήτητα, με κόπους και βάσανα μεγάλωνε το παιδί της  και ξαφνικά ξύπνησε μέσα της η Κριστιάν Αμαν Πουρ και αποφάσισε να γίνει παρουσιάστρια. Παρά τη μηδενική εμπειρία σε πλατό εκπομπής, δεν είχε κανένα ενδοιασμό για το τι θα πει…και να που το πε!

Κρατηθείτε γιατί ακόμα δεν έχετε δει τίποτε!

Τέτοια ευτράπελα θα έρθουν πάρα πολλά…και μάλιστα πολύ σύντομα.

Περιμένετε κάτι πιο «ποιοτικό» όταν….

– συντονιστής στο γραφείο ρεπορτάζ είναι ένας πρώην κλητήρας που κουβαλούσε κασέτες από κανάλι σε κανάλι?

– αρχισυντάκτης στο κεντρικό δελτίο είναι ο «σουπερατζής» (για όσους δεν ξέρουν την αργκό της τηλεόρασης, είναι αυτός που μαζεύει τους τίτλους που παίζουν σε φάσες όταν προβάλλονται τα ρεπορταζ)

– υπάρχουν 3 αρχισυντάκτες ροής που όλοι αναφέρονται σε αυτούς για να είναι ενιαία η εικόνα προς τα έξω

…μετά από αυτό δεν χρειάζεται καμία επιβεβαίωση στο ότι η Βόρεια Κορέα δεν είναι καθόλου μακριά από την Αγία Παρασκευή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *