Eυχαριστούμε , “ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ”

Ο κύπριος Κοράϋ μπήκε στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, με το κορίτσι του και μας μίλησε. Δεν τον περιμέναμε. Ήρθε “απρόσκλητος”.

– “Nα φύγει ο στρατός κατοχής από την Κύπρο”!!

– “Να φύγουν οι έποικοι”

– “Πατρίδα μας είναι η Κύπρος”

– “Ενιαία και αδιαίρετη Κύπρος. Επιστροφή στο σύνταγμα του 60”

Πόσα χρόνια έχουν περάσει, που οι έλληνες , Κύπριοι και Ελλαδίτες, θεωρούν αδύνατη την επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση και συζητούν, για …
Ομοσπονδία;

Από το 1977.

Κι έρχεται μια φωνή, βγαλμένη από τον “εχθρό”, να πει αυτό που οι “έλληνες” πολιτικοί, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν “ξεχάσει”. Και τα “ελληνικά” ΜΜΕ υποβάθμισαν.

Και εμάς τους Ελαδίτες, τούτες οι φωνές, τούτες οι διαδηλώσεις, μας άφησαν άναυδους. 90.000 ήταν οι διαδηλωτές στις 7 του Απρίλη. Τα οικονομικά αιτήματα , ενάντια στις “ιδιωτικοποιήσεις”, τη μείωση μισθών και την εξαθλίωση έγιναν πολιτικά, με κεντρικό αίτημα “να φύγει η Τουρκία”.

Αν λάβουμε υπόψη πως οι τουρκοκύπριοι είναι περίπου 80.000, προκύπτει πως τις απόψεις αυτές συμερίζονται και έποικοι!!

Αν ο Κοράϋ διαβάσει τον τίτλο της ανάρτησης μας, θα θυμώσει:

“Δεν είμαι τουρκοκύπριος. Είμαι Κύπριος”. Ο Κοράϋ είναι μέλος του “Γιασεμιού” (YASMIN). Το “Γιασεμί” ήταν μια μικρή ομάδα, που από χρόνια ζητούν να φύγουν οι τούρκοι από την Κύπρο. Κάποτε, οι συγκεντρώσεις τους ήταν 50-100 άτομα. Κάτι παιδιά που τους έλεγαν “αλήτες” και “γραφικούς”.

Ο Κοράϋ κάρφωσε, στις διαδηλώσεις του Απρίλη, την κυπριακή σημαία πάνω στην τούρκικη “πρεσβεία”, στα κατεχόμενα.

Οι κύπριοι των κατεχόμενων παλεύουν, μόνοι, με 40.000 στρατό κατοχής και εκατοντάδες χιλιάδες έποικους.

Ο κύπριος Πέτρος μας εξηγεί:

Το τι έκταση έχει αυτή η παράταξη είναι κάτι που μετριέται δύσκολα, και τα μεγέθη βγαίνουν διάφορα ανάλογα με το πως τα μετρούμε.

Γιά παράδειγμα, όλη αυτή η παράταξη ( που δεν είναι μονολιθική, αλλά αποτελείται από διάφορες αποχρώσεις και επίπεδα συνειδητότητος, και με πολλαπλούς συλλογικούς αυτοπροσδιορισμούς [εθνικούς, γλωσσικούς, θρησκευτικούς, κλπ ) έχει δώσει σημεία δύναμης ως εξής:

1 – τροφοδότησε την ειρηνική εξέγερση και γενικές απεργίες του 2000-2003 που ανάγκασαν το καθεστώς να ανοίξει τα οδοφράγματα.
2 – έφερε τον Ταλάτ στην εξουσία το 2003.
3 – ήταν η παράταξη του Ναι στο σχέδιο Αννάν το 2004 (γιά μας το ΟΧΙ είναι η σωστή απόφαση, αλλά γιά τους Τ/Κύπριους, τότε, το ΝΑΙ ήταν ψήφος διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς και υπέρ της επανένωσης της Κύπρου χωρίς κατοχή – με αυτά τα συνθήματα είχε προωθηθεί το σχέδιο Αννάν)
4 – οταν ο Ταλάτ απογοήτευσε, πέρασαν μιά διαδικασία ψαξίματος, που τώρα παίρνει το σχήμα νέων αγώνων, κυρίως απεργίες και διαδηλώσεις. Οι πρόσφατες απεργίες ήταν πολύ επιτυχημένες, με σχεδόν 100% επιτυχία.

Περισσότερα εδώ http://www.ithacanet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 60 ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.
    ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΤΟ ΧΩΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΟΣΟΙ ΒΙΑΙΑ ΑΛΑΞΟΠΊΣΤΗΣΑΝ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΕ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.
    Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.
    ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ.
    ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΝ ΝΤΕΓΚΤΑΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ, ΕΠΟΥΛΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΒΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ, Ο ΚΑΘ΄ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 0ΛΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    Ο,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ.

    Reply
  3. O Αυτοτιμωρούμενος

    Όταν φυσάει ο νοτιάς, φτάνει ως εκεί πάνω η μυρωδιά του πετρελαίου…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *