Eξάμηνο ήταν και πάει; Απεργιών συνέχεια από τους διοικητικούς ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Κοινή –σκληρή- στάση κατά της διαθεσιμότητας φαίνεται να τηρούν τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ όσο και οι συνάδελφοί τους του ΕΜΠ, καθώς την Πέμπτη αποφάσισαν συνέχιση των…

κινητοποιήσεών τους, ανατρέποντας την εικόνα αισιοδοξίας που υπήρχε τα περασμένα εικοσιτετράωρα.

Η κατάσταση πλέον για τα ΑΕΙ είναι στο «και πέντε» για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου, καθώς ο υπουργός Παιδείας είχε θέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναμένεται να έχει τη Δευτέρα νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Ειδικότερα, στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή με την κάλυψη του Συλλόγου τους και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη με την κάλυψη της ομοσπονδίας τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την προσεχή Τρίτη.

Τα πράγματα πλέον φαίνεται πως είναι σε οριακό σημείο για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου, καθώς ο υπουργός Παιδείας έχει θέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ, προκειμένου να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους πως αίτημά τους παραμένει η αναστολή της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα και διαμηνύουν ότι δεν αποδέχονται καμιά διαπραγμάτευση.

«Σε διάλογο πάμε μόνο με εκπροσώπους από όλες τις πληττόμενες κατηγορίες, διαθέσιμους λόγω κατάργησης κλάδου και κατόπιν μοριοδότησης, μη απογραφέντες, αλλά και όλους τους άλλους συναδέλφους μας που υφίστανται την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου του υπουργείου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *