Ο άνθρωπος που πουλά το ebola.com

Τι γίνεται αν έχεις μία εταιρεία που αγοράζει ονόματα ιστοσελίδων και ενώ από το 2008 έχεις στην κατοχή σου το ebola.com ξαφνικά ξεσπά επιδημία; Η απάντηση είναι «πούλα». Αυτό αναφέρει ο ιδιοκτήτης του domain name Jon Schultz, ο οποίος βγάζει στις αγορές το Ebola.com και ζητά 150.000 δολάρια!

Ο ίδιος αναφέρει στη Washington Post  ότι ήδη έχουμε 5.000 προβολές την ημέρα από ανθρώπους που πατάνε κατευθείαν «ebola.com», ενώ αν επισκεφτείτε τώρα την σελίδα θα δείτε ότι είναι under construction και ότι η ονομασία του site βρίσκεται προς πώληση.

Ποιος είναι ο Jon Schultz; Είναι ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία Blue String Ventures, που ειδικεύεται στην πώληση και διαχείριση domain names και διαφημιστικού χώρου στο Internet, με έδρα το Λας Βέγκας.

Εχει μία διαίσθηση για τα «καλά» ονόματα, καθώς, όπως υπογραμμίζει, αποφάσισε να προβεί στην  εξαγορά του domain από τον προηγούμενο κάτοχο του το 2008, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει το προηγούμενο βράδυ την «Outbreak», όπου ο Dustin Hoffman προσπαθεί να καταπολεμήσει έναν  ιό.

Μέχρι σήμερα, ο Jon Schultz δεν θέλησε να το πουλήσει, παρόλο που υπήρξαν αρκετές δελεαστικές προτάσεις, γιατί ήθελε να περιμένει…. την επιδημία. Είναι γνωστός στο Λας Βέγκας για το ταλέντο να μετατρέπει ονόματα σε παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδες σε εταιρείες και όπως εκτιμά  θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον φαρμακευτικές εταιρείες για το όνομα, καθώς το cancer.com είχε μεγάλη ζήτηση. Η εταιρεία του έχει επίσης στην κατοχή της τα domain birdflu.com (όπου είναι σε έξαρση στη Καραιβική), h1n1.com, terror.com και το fukushima.com. Μάλιστα, θεωρεί ότι το  birdflu.com αξίζει πολλα περισσότερα από ότι το Ebola.com! «Παρακολουθώ, περιμένω και πουλάω», τονίζει στην  Washington Post.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *