Χαρδούβελης: “Η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν το email μου”

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το email επί υπουργίας του και ίσως με χειρότερα δεδομένα εξέφρασε έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ότι το δημοσιονομικό κενό θα είναι πολύ μεγαλύτερο επειδή έχει καθυστερήσει να κλείσει η αξιολόγηση, η οικονομία έχει χάσει την ορμή που είχε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τα έσοδα ήδη ξεκίνησαν και υπολείπονται των προβλέψεων.

Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του, θα υπάρχει τον Μάρτιο ταμειακό έλλειμμα της τάξεως των 4 δισ.
Αν οι εταίροι δεν δώσουν το «πράσινο φως» να εκδοθούν περαιτέρω έντοκα γραμμάτια είναι πολύ δύσκολο να κλείσει αυτό το κενό, πρόσθεσε.

Την άποψη ότι «οι εταίροι δεν έκλεισαν την αξιολόγηση τον Νοέμβριο ώστε να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση και «να την βάλουν στο μαντρί όπως και συμβαίνει», εξέφρασε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στο ερώτημα γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση άρχισε μέσα στο φθινόπωρο να ζητεί την έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ενώ ήξερε ότι θα γίνει το 2016 απάντησε: «Ως υπουργός Οικονομικών, αν έχεις λεφτά που σου δίνουν θα πεις “όχι”, δεν τα θέλω; Φυσικά τα θέλει. Απλώς, θέλει να τα θες με μια άλλη μορφή. Εμείς με το ΔΝΤ θα φτιάχναμε μια πιστωτική γραμμή στήριξης, ήδη είχαμε βγει στις αγορές ως κυβέρνηση. Αν μας επικρατούσανε με το κλείσιμο της αξιολόγησης, νομίζω ότι τα σπρεντ θα έπεφταν και θα βγαίναμε εύκολα στις αγορές οπότε δεν θα χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα», κατέληξε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *