Απάντηση Γιάννη Γλέζου στην παραπληροφόρηση για το θέμα Γρίβα – EURIMAGES

Επειδή η παραπληροφόρηση και τα ψέματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα γιατί βλάπτουν και φθείρουν τη Δημοκρατία, σας καταθέτω εγγράφως την αλήθεια για την υπόθεση Γρίβα – Εurimages και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε ολόκληρη και επακριβώς την
απάντησή μου γιατί με τα κείμενα και τα σχόλια ενός μέρους του τύπου και κάποιων ιστοσελίδων (που δεν επιχορηγούνται πλέον από το ΕΚΚ) θίγονται η τιμή και η υπόληψή μου ως πολίτη και ως μέλους του ΔΣ του ΕΚΚ:

1. Οι παραιτήσεις των μελών των ΔΣ Οργανισμών που εποπτεύονται και επιδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού είθισται να ζητούνται όταν αναλαμβάνει μια νέα κυβέρνηση (και ιδιαίτερα άλλου κόμματος) για να μπορεί απρόσκοπα να εφαρμόζει την πολιτική και τα σχέδιά της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γραφείο Υπουργού είχε ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του ΕΚΚ ότι θα ζητηθούν οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ, επομένως η υπόθεση Γρίβα δεν είχε να κάνει με την παραίτησή μου την οποία υπέβαλλα από την Δευτέρα (16 Φεβρουαρίου) το πρωί, και έτσι ψευδέστατα γράφεται ότι ο Υπουργός ζήτησε την παραίτηση του ΔΣ λόγω της υπόθεσης Γρίβα.

2. Ο συνταξιούχος κύριος Γρίβας (74 χρονών) δεν απελύθηαπό το ΔΣ του ΕΚΚ για τον απλούστατο λόγο ότι ποτέ δεν είχε προσληφθεί στο ΕΚΚ. Το ΔΣ αποφάσισε να μην σταλεί ως εκπρόσωπος του ΕΚΚ στο Εurimages για τον απλούστατο λόγο ότι η Νομική και Οικονομική υπηρεσία εισηγήθηκαν ρητώς να μην πάει γιατί ούτε υπάλληλος του ΕΚΚ είναι (αφού δεν υπάρχει πρόσληψή του) ούτε εξωτερικός συνεργάτης του ΕΚΚ είναι αφού δεν υπάρχει μαζί του σύμβαση έργου όπως επιτάσσει ο Νόμος. Επομένως, οποιαδήποτε δραστηριότητά του στο ΕΚΚ με καταβολή χρημάτων προς αυτόν, ήταν, είναι και θα είναι παράνομη, ανεξαρτήτως των περγαμηνών του.

3. Έγινε σαφές από τις Υπηρεσίες στο ΔΣ του ΕΚΚ ότι αν σταλεί ο κύριος Γρίβας στο
Εurimages τότε το ΔΣ με αυτή του την απόφαση θα νομιμοποιούσε την παρουσία και σχέση του κυρίου Γρίβα με το ΕΚΚ επομένως θα ήταν και το ΔΣ ποινικά και αστικά υπεύθυνο για την δραστηριότητα του κυρίου Γρίβα. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ. Ύστερα λοιπόν από την αρνητική εισήγηση των υπηρεσιών του ΕΚΚ το ΔΣ ήταν υποχρεωμένο να ακολουθήσει τη νομιμότητα και αυτό ακριβώς έπραξε : όρισε ως εκπρόσωπο του ΕΚΚ στο Εurimages τον προϊστάμενο Ανάπτυξης και Παραγωγής, στέλεχος με τεράστια πείρα, μεταπτυχιακές σπουδές, γνώσεις ξένων γλωσσών και το κυριότερο: είναι διαπιστευμένος από το ίδιο το Εurimages εδώ και χρόνια ως αναπληρωτής του κυρίου Γρίβα.

4. Ο κύριος Γρίβας είχε δικό του γραφείο και κλειδιά στο ΕΚΚ και ερχόταν καθημερινώς ενώ δεν εργαζόταν χωρίς αποζημίωση στο ΕΚΚ όπως αναληθώς αναφέρεται: έπαιρνε ετήσια αποζημίωση, εκτός από την ημερήσια αποζημίωσή του όταν ήταν στο εξωτερικό και τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, αεροπορικών εισιτηρίων κλ.π., καθώς και την πληρωμή των λογαριασμών του κινητού του τηλεφώνου (που πολλοί από αυτούς υπερέβαιναν 4 – 5 φορές το προσδιορισμένο πλαφόν τους, χωρίς ποτέ να πληρώσει τη διαφορά όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει. Η δαπάνη του ΕΚΚ για τον κύριο Γρίβα (εκτός από τα κινητά του) είναι περίπου 26000 Ε. Για όλα αυτά υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα που τα αποδεικνύουν.

5. Ο κύριος Γρίβας εκπροσωπεί το ΕΚΚ στο Εurimages από το 2012 επί τρία χρόνια (Πρόεδρος Παπαλιός, Γενικός Διευθυντής Καραντινάκης) κατά σαφή παραβίαση του Νόμου 3095/10 και των εργασιακών διατάξεων. Το γιατί και πώς λοιπόν ο κύριος Γρίβας εκπροσωπούσε το ΕΚΚ στο Εurimages από το 2012 να ερωτηθούν οι κύριοι κύριοι Παπαλιός και Καραντινάκης και με ποιο τρόπο επέβαλαν τη θέλησή τους στις υπηρεσίες του ΕΚΚ παρά την αρνητική θέση τους. Υπάρχουν ιδιόχειρες αρνητικές απαντήσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών πάνω στις εντολές του Καραντινάκη για πληρωμές προς τον κύριο Γρίβα.

6. Το πόρισμα ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για το 2013 (ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός και κάθε χρόνο το πόρισμά τους αποστέλλεται στο Υπουργείο) ρητώς αναφέρει ότι οι δαπάνες που γίνονται για τον κύριο Γρίβα δεν προβλέπονται από καμία διάταξη ή κανονισμό

7. Έχει γίνει καταγγελία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Ρακιντζή από το 2012 για την υπόθεση Γρίβα και έχει αποσταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών.

8. Έχει γίνει δική μου καταγγελία από τον Ιούλιο του 2014 στην Εισαγγελία Εφετών για το θέμα Γρίβα. Και μόνο για το γεγονός ότι το παρόν ΔΣ δεν κινήθηκε αστικά και ποινικά εναντίον του κυρίου Γρίβα από τη στιγμή που διορίστηκε, θα μπορούσε να κατηγορηθεί από  οποιονδήποτε για απιστία και για παράβαση καθήκοντος.

9. Όλη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση οφείλεται στο πασιφανές γεγονός ότι αυτοί που διοικούν φανερά ή κρυφά) το ΕΚΚ από το 2006 (και επιβιώνουν επί όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων) δεν μπορούν να αντέξουν την ιδέα ότι δεν θα έχουν άνθρωπο δικό τους να τους εκπροσωπεί στο ΕΚΚ και για αυτό προωθούν με κάθε δυνατό τρόπο (ιδίως με τα παπαγαλάκια τους) τον εκλεκτό τους κύριο Γρίβα, όχι μόνο για το Εurimages αλλά μάλιστα και για τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΚ!!!

10. Όλα αυτά έχουν κατατεθεί μαζί με πλήρη νομική γνωμάτευση και με όλα τα συνημμένα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα στον Υπουργό Πολιτισμού κύριο Νίκο Ξυδάκη από την Δευτέρα το πρωί (ακριβώς πριν υποβάλλω την παραίτησή μου.
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι τελικά δεν θα ενδώσει ο Υπουργός στα σχέδιά τους και ότι θα επικρατήσουν η νομιμότητα και η αξιοκρατία στο ΕΚΚ, όπως ακριβώς επιβάλλουν οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

Γιάννης Γλέζος, Συνθέτης
Πρόεδρος της ΕΜΣΕ
πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ

zouzouni news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *