Οσμή σκανδάλου με τα Eurofighter στη Γερμανία

Οσμή σκανδάλου στη Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας ενέκριναν…

την εκταμίευση 55 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter χωρίς να ενημερώσουν τον απερχόμενο ή την νέα υπουργό Άμυνας και χωρίς να λάβουν την έγκριση της Βουλής.

Το ποσό, όπως αναφέρει το περιοδικό, εκταμιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε αποζημιώσεις προς την εταιρεία MTU, η οποία κατασκευάζει τον κινητήρα του αεροσκάφους, καθώς η Γερμανία περιόρισε την αρχική της παραγγελία από 180 σε 140 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία οποιαδήποτε εκταμίευση ποσού άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να λάβει έγκριση από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία MTU είχε αρχικά υποστηρίξει ότι ο περιορισμός της γερμανικής παραγγελίας θα της κόστιζε 340 εκατομμύρια ευρώ. Ζήτησαν 100 εκατομμύρια ως αποζημίωση από το Βερολίνο, αλλά, κατόπιν διαπραγμάτευσης, δέχθηκαν να λάβουν μόνο 55 εκατομμύρια.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *