ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ “ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ” ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ’Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

Οι πρόσφατες «συμφωνίες» της Ελλάδας στο eurogroup αντί να χαλαρώσουν τις πιέσεις σε βάρος της χώρας μας, μάλλον αποθράσυναν τους πιστωτές.

Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το «μελάνι» των συμφωνιών, που αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν ως ετεροβαρείς και οι εκβιασμοί σε βάρος της νέας κυβέρνησης και της Ελλάδας έχουν φτάσει σε τέτοια σημεία κορύφωσης, τα οποία δεν έχουν φτάσει ούτε ίσως στις χειρότερες στιγμές των προηγούμενων χρόνων.

Η χώρα απειλείται ανοικτά με χρεοκοπία από τον Σόιμπλε, ο οποίος συμπεριφέρεται στην Αθήνα ως «αγκιστρωμένο ψάρι» και ως αμετάθετα εξαρτημένη από τις δόσεις των «θεσμών».

Παρά τις συμφωνίες στο eurogroup, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, δεν αυξάνει το πλαφόν έκδοσης εντόκων γραμματίων του δημοσίου πέραν των 15 δισ. για το 2015, η Κομισιόν δεν δίνει χρηματοδότηση πριν τον Απρίλη και εφ’ όσον ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» και η συμφωνία, ενώ τα ξένα funds δεν φαίνεται να «επενδύουν» στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, επιδιώκοντας να μην καλυφθεί η έκδοση των επόμενων ημερών.

Οι πιστωτές και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε, εκβιάζουν με πνίξιμο τη χώρα, αν στις επόμενες μέρες δεν προσφέρει «γη και ύδωρ» και δεν εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία, προχωρώντας άμεσα στις επιθυμητές γι’ αυτούς μεταρρυθμίσεις (στην πραγματικότητα απορρυθμίσεις).

Η κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις εφιαλτικές συνθήκες και μπροστά στους ωμούς εκβιασμούς δεν διαθέτει καμιά άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει πλήρως και με συνέπεια το πρόγραμμά της.

Ο δρόμος της υποταγής δοκιμάστηκε, αποδοκιμάστηκε και απέτυχε.

Η επιλογή, επίσης, της δύσμορφης ισορροπίας ανάμεσα στις συμφωνίες με τους εταίρους και των ριζοσπαστικών κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι ατελέσφορος και ανασφαλής.

Αυτήν την ώρα όσο ποτέ ο τόπος χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και ριζοσπαστική, μέχρι τέλους, εναλλακτική πρόταση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *