Άλλη μία προδοσία που βαπτίζεται “νίκη”: Η συμφωνία του χθεσινού Eurogroup

Από τα 130 δισ. του νέου δανείου, σύμφωνα με πληροφορίες τα… 115,7 δισ. θα πάνε απευθείας πίσω στους τοκογλύφους

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Παπαδήμος, τις αποφάσεις του Eurogroup, ακολουθώντας την ρητορική των παραδοσιακών πολιτικάντηδων, που μονίμως μας παρουσιάζουν τις ήττες τους ως «νίκες», έχοντας φυσικά πάντα την βοήθεια των ΜΜΕ που ποτέ δεν αποκαλύπτουν τα ψεύδη τους. Πάμε να δούμε, όμως, αυτές τις ….
αποφάσεις και το τι ακριβώς παρουσίασε ως «νίκη» ο Παπαδήμος. Αυτό που κυρίως χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστεί το εν λόγω Eurogroup ως μια «νίκη» Παπαδήμου

ήταν το «κούρεμα» 53,5% του χρέους, το οποίο όπως λένε τα ΜΜΕ θα αποφέρει ένα κέρδος της τάξεως των 100 δις. ευρώ. Ένα «κέρδος», όμως, που συνοδεύτηκε με την χορήγηση ενός νέου δανείου της τάξεως των 130δις, από τα οποία σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα τα… 115,7 δις. ,το 89%(!!!) πάνε απευθείας πίσω στους διεθνείς τοκογλύφους και στις τράπεζες. Συνεπώς η πραγματικότητα είναι ότι μας κάνανε μια φαινομενική έκπτωση της τάξεως των 100 δις για να πάρουν πίσω 115,7 δις και μάλιστα με εγγυήσεις, αφού αυτά τα χρήματα δεν θα περάσουν καθόλου από την Ελλάδα, αλλά θα πάνε σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, που είναι και το επόμενο σημείο της συμφωνίας.

Είχαμε γράψει χθες για την δημιουργία του «δεσμευμένου λογαριασμού», που όπως έλεγε ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών ήταν προσυμφωνημένη, και έμενε να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες. Η «λεπτομέρεια» που αναφέρει η απόφαση του Eurogroup ήταν η νομική κύρωση από την βουλή, εντός δύο μηνών, του γεγονότος ότι η εξυπηρέτηση του χρέους θα θεωρείται πρώτης προτεραιότητας, δηλαδή πιο πάνω και από την Εθνική κυριαρχία ή το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, αφαιρώντας άλλο ένα «όπλο» από το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμήσουμε ότι ο «φασίστας», «δικτάτορας», Ιωάννης Μεταξάς, είχε αρνηθεί την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Επιχείρημα που είχε γίνει δεκτό από το, τότε, Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου και συνεπώς αποτελούσε δεδικασμένο, το οποίο αφαιρούν με την συμφωνία του Eurogroup οι πολιτικάντηδες και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Επιπλέον αποφασίστηκε η ενίσχυση της παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εφαρμογή του προγράμματος, όμως αυτό είναι ήσσονος σημασίας, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν θα μπορούσαν να βρούν ανθρώπους που νοιάζονται περισσότερο για τα συμφέροντα τους από τους Έλληνες πολιτικούς.

xagr.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *