Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “ΝΕΑ” ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ…ΕΚΑΣ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP!

ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Να ξαναφέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί σήμερα –ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης- επιχειρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με βάση συμβιβαστική φόρμουλα της τελευταίας στιγμής που ετοίμασε η Κομισιόν και που θα δίνει και προοπτική μείωσης του χρέους.

Ο Γιούνκερ πρέπει να ήταν μάλλον μεθυσμένος (πάλι) διότι προτείνει στον Τσίπρα και την κυβέρνηση τέσσερις βασικούς όρους για συμφωνία τους οποίους μόνο ένας σουρωμένος θα θεωρούσε ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι αυτοσκοπός δεν είναι να υπάρξει μια επαχθής συμφωνία και ότι απλά θα παραιτηθεί την Δυτέρα αν δεν πάει “καθαρό” “ΟΧΙ” από το δημοψήφισμα.

Και τώρα, ο γελωτοποιός Γιούνκερ, όχι απλά θέτει το ίδιο επαχθές κείμενο των θεσμών προς ψήφιση, αλλά ζητεί και την ταπείνωση της Ελλάδας ζητώντας από την κυβέρνηση να ζητήσει η ίδια … έκτακτο Eurogroup! Δηλαδή να συρθεί και να παρακαλέσει για μία συμφωνία που απέριψε πριν τέσσερις ημέρες!

Αναλυτικά ζητάει με θράσος:
Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών
Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι
Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενο τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για υποχώρηση των δανειστών στην κατάργηση του ΕΚΑΣ)
Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup
Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε να υπάρξει και μια απλή αναφορά για το χρέος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *