Μην ακούσατε τίποτα για τη Eurovision;


Του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΝΟΥ

Διανύουμε, την πιο χαλαρή προ-Eurovision περίοδο των τελευταίων χρόνων. Σχεδόν τίποτα δεν ακούγεται για την ελληνική συμμετοχή, σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με το διαγωνισμό τραγουδιού που πλησιάζει σε περίπου 20 μέρες. Και φυσικά γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο φετινός μας εκπρόσωπος Γιώργος Αλκαίος και το τραγούδι “OPA”, αλλά πιθανόν η γενικότερη οικονομική κατάσταση που έχει κάνει τον κόσμο να χάσει κάθε ενδιαφέρον για σχεδόν οτιδήποτε.

Με στόχο τον τελικό
Κρίση… ξεκρίση, ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα μουσικό γεγονός που θα το βρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα, αφού την Τρίτη 25 Μαΐου η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Α’ ημιτελικό και μάλιστα στην 13η θέση, που ελπίζουμε να μας φέρει τύχη για να προκριθούμε στον τελικό του Σαββάτου 29ης Μαΐου. Από την άλλη βέβαια κανείς από την ΕΡΤ δε θα …

… ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο η χώρα μας να κατακτήσει την πρώτη θέση, αφού η διοργάνωση της Eurovision και πάλι στη χώρα μας θα κόστιζε πολλά και κανείς δε θέλει να αναλάβει τέτοιο κόστος.

Το επίσημο πρόγραμμα
Το Σάββατο 15 Μαΐου στις 09.00 το πρωί ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του το κέντρο τύπου στο Telenor Arena, που βρίσκεται 15χλμ έξω από την πόλη του Όσλο και θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό. Στις 16 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ξεκινούν οι πρόβες του Α’ ημιτελικού στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα. Οι πρόβες ολοκληρώνονται στις 23 του μήνα και την επόμενη μέρα ξεκινούν οι πρόβες με τα ρούχα. Στις 25 Μαΐου διεξάγεται ο Α’ ημιτελικός και ακολουθούν οι συνεντεύξεις Τύπου των νικητών. Το ίδιο συμβαίνει και στις 27 Μαΐου με τον Β’ ημιτελικό. Ο τελικός διεξάγεται στις 29 Μαΐου και ακολουθεί η συνέντευξη τύπου του νικητή. Το Κέντρο Τύπου θα κλείσει τη λειτουργία του στις 04.00 τα ξημερώματα, όταν πια οι δημοσιογράφοι θα έχουν στείλει τις ανταποκρίσεις τους στα ΜΜΕ όπου εργάζονται.

Θερμή υποδοχή
Ο Γιώργος Αλκαίος πέρασε μερικές μέρες στην Κωνσταντινούπολη για τις ανάγκες προώθησης του τραγουδιού του. Εμφανίστηκε στο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα του κρατικού καναλιού TRT Music, έδωσε συνεντεύξεις στα κανάλια ATV, Number 1 TV, ΤRT Sat, CNN Turk, ενώ εμφανίστηκε ζωντανά στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Show TV. Συνεντεύξεις έδωσε στις εφημερίδες “Χουριέτ”, “Σαμπάχ”, “Radicale” και στον Ραδιοφωνικό σταθμό Number 1 FM. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Ogae Τουρκίας και έδωσε συνέντευξη στο Esc Today. Στη συνέχεια επισκέφτηκε και το Φανάρι.
Η επίσκεψη του Γιώργου Αλκαίου συνέπεσε με τη συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Ο τραγουδιστής δέχθηκε συγκινημένος τις ευχές και των τριών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *