Facebook. Αλλάζει τα δεδομένα για τα κινητά και στον τομέα της διαφήμισης στο internet

Το facebook αποκάλυψε τις προθέσεις του να βελτιώσει τη λειτουργία του στα κινητά τηλέφωνα. Ποιο όμως είναι το πρόβλημα;

Πολλοί από τους χρήστες χρησιμοποιούν το facebook, το πράττουν αποκλειστικά από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ laptop ή desktop.

Μέχρι τώρα όμως οι …
βασικότερες λειτουργίες του facebook ήταν διαθέσιμες μόνο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Έτσι, το facebook ανακοίνωσε μια σειρά εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που την ονόμασε facebook Home η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να διευκολύνει τους χρήστες να συμμετέχουν στο κοινωνικό δίκτυο.

Η νέα σουίτα εφαρμογών μετατρέπει τα news feeds σε screen saver του κινητού, ανανεώνεται συνεχώς και δίνει μεγαλύτερη βάση σε φωτογραφίες, σχόλια και μηνύματα.

Όλα αυτά λειτουργούν βεβαίως πάνω από το λειτουργικό Android και καθιστούν το Facebook με το κινητό, ένα σώμα.

Προσπαθώντας να εξηγήσει το σκεπτικό των συγκεκριμένων εφαρμογών, ο ιδρυτής του facebook, Mark Zuckerberg ανέφερε: “Σήμερα, τα τηλέφωνά μας είναι σχεδιασμένα γύρω από τις εφαρμογές, όχι τους ανθρώπους. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε.”

Το ερώτημα είναι κατά πόσο το facebook θα πετύχει το σκοπό του ή θα χάσει χρήστες αφού πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ενοχλημένοι από τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές του facebook που τρέχουν μάλιστα και αθόρυβα στο παρασκήνιο της συσκευής τους.

H δημοφιλία τους όμως απέναντι στους χρήστες έχει οδηγήσει σε μια νέου τύπου web design “βιομηχανίας” που προσαρμόζει τις δημιουργίες ιστοσελίδων και κατασκευές e-shop για το facebook καθώς και των seo experts που θεωρούν ότι το facebook αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης στις ενέργειες τους για διαφήμιση στο internet και προώθησης ιστοσελίδων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *