Εκατοντάδες χρήστες αντικατέστησαν στο Facebook τη φωτογραφία τους με ήρωες κόμικς

Με εικόνες από κινούμενα σχέδια, αντί για φωτογραφίες ανθρώπων, γέμισαν εκατοντάδες προφίλ στο Facebook την τελευταία εβδομάδα.
Η «κινητοποίηση» των Ελλήνων χρηστών ήταν μαζική. Το μήνυμα που κυκλοφόρησε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στις αρχές του μήνα, έγραφε: «Από 15 έως 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με…..
κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες ημέρες στο Facebook».

Μπορεί ο στόχος να μην επετεύχθη πλήρως, ωστόσο το Facebook πλημμύρισε από εικόνες του Ντόναλντ, του Μίκυ, του Τομ και του Τζέρρυ, του Σπάιντερμαν και άλλων δημοφιλών καρτούν.

Δεν έλειψαν και οι κινηματογραφικοί ήρωες του Τιμ Μπάρτον, αλλά ούτε και ο Καραγκιόζης.

Κανείς δεν γνωρίζει από ποιον και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή η κίνηση. Ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθη, πάντως, είναι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο εξαιρετικά ταχείας διάδοσης ενός μηνύματος, κάτι που έχει αποδειχθεί και με πιο «σοβαρά» ζητήματα, όπως ο΄συντονισμός εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΙ ΘΕΣ ΜΩΡΗ ΤΣΟΥΤΣΟΥ ; ΤΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ; ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΒΕΛΑΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ Ζ Ω Α ! ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΦΑΚΕΛΩΣΑΝ Ο Λ Η ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ΤΩΡΑ! Ε ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *