Αναβαθμίζεται η Ελλάδα από τη FIA

Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία
Την ώρα που το ελληνικό κοινό εκπαιδεύεται καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων στις υποβαθμίσεις των…..
διεθνών οίκων αξιολόγησης, μία αναβάθμιση έρχεται να προσφέρει ένα μικρό χαμόγελο σε όσους ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η FIA ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια των Ελλήνων για την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Jean Todt, που είναι γνωστός λάτρης των αγώνων WRC (ως πρώην συνοδηγός) και ιδιαίτερα του Ράλι Ακρόπολις. Η αναβάθμιση της Ελλάδας έρχεται ως επιβράβευση των προσπαθειών που κάνει η ΕΛΠΑ, η οποία φρόντισε να αποπληρώνει στο ακέραιο τις δόσεις του διακανονισμού που είχε συνάψει με την FIA αλλά και για τη γενικότερη προσπάθειά της με τη δημιουργία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η αναβάθμιση από τη FIA σημαίνει περισσότερους διεθνείς αγώνες επί ελληνικού εδάφους αλλά και ακόμα περισσότερα. Σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου Δημήτρη Μπαλή για το αν μπορούμε πλέον να μιλάμε και για πίστα Formula 1, ο Jean Todt απάντησε: «Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να δουν ένα GP στη χώρα τους, αλλά δυστυχώς αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη FIA. Ωστόσο το ειδικό κλιμάκιο που θα επισκεφτεί την Ελλάδα τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της αναβάθμισης θα τα συζητήσει όλα».

Στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης οι άνθρωποι ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν φυσικά πανευτυχείς. «Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε μια εποχή κρίσης δείχνει την τιτάνια προσπάθεια της νέας ΟΜΑΕ», ανέφερε ο Στρατής Χατζηπαναγιώτου και συνέχισε: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από την τήρηση των οικονομικών συμφωνιών, μέχρι την άρτια οργάνωση των αγώνων, την καλύτερη προβολή τους στο ελληνικό κοινό ακόμα και το νέο επαγγελματικό site της ΟΜΑΕ, όλα παίζουν το ρόλο τους».

Φέτος το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και μάλιστα επιστρέφει ανανεωμένο. Ο Jean Todt δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας για να το παρακολουθήσει από κοντά: «Αν το πρόγραμμά μου το επιτρέψει, θα βρίσκομαι στην Ελλάδα τον Ιούνιο για να παρακολουθήσω το ανανεωμένο Ακρόπολις. Οι οργανωτές έχουν εντάξει ένα σωρό πρωτοτυπίες. Διασκέδασα πολύ με το λογότυπο που περιλαμβάνει ακόμα και τα σχέδια των Ε.Δ.».

Επιτέλους, η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για κάτι!

msfree
ioannisrigas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ….ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Ο.Ε.Α.? ΧΑΘΗΚΕΣ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *