Η Fiat επενδύει στη Σερβία


Πρόκειται για την «επένδυση του αιώνα», άνω των εκατό εκατομμυρίων ευρώ, για τη Σερβία. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat εξαγόρασε το παλαιό εργοστάσιο της Zastava στο Κραγκούγιεβατς το 2008. Αλλά η οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωπαϊκή Ένωση, επηρέασε όπως ήταν φυσικό και τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρ’ ότι, πάντως, η επαναλειτουργία του εργοστασίου καθυστέρησε, τώρα η Fiat δηλώνει έτοιμη πλέον να ξεκινήσει την παραγωγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλο.

Την άποψη ότι η πόλη του Κραγκούγιεβατς αποτελεί ιδανικό μέρος για την υλοποίηση επενδύσεων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, Αλφρέντο Αλταβίλα, στη ….

… διάρκεια της πρώτης διεθνούς διάσκεψης για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου της Fiat στο Κραγκούγιεβατς, στο χώρο των παλαιών και εγκαταλελειμμένων μονάδων παραγωγής των αυτοκινήτων Zastava, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στη Σερβία τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Κατά τη διάρκεια του 2010, πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε υποδομές και την κατασκευή της μονάδας, προσφέροντας σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους θέσεις εργασίας. “Στο τέλος του έτους, όλα τα εργαστήρια της γραμμής παραγωγής θα είναι έτοιμα” σύμφωνα με την εφημερίδα Blic.

Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά στα τέλη του 2011, παράγοντας περίπου 300.000 οχήματα ετησίως. Δύο νέα μοντέλα της Fiat για τις ευρωπαϊκές αγορές και τις ΗΠΑ θα κατασκευάζονται στο Κρακούγιεβατς.
enet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *