Financial Times: Ένα βιβλίο για την ελληνική έξοδο

Η διεθνής οικονομική εφημερίδα Financial Times εξέδωσε το πρώτο της ηλεκτρονικό βιβλίο.
Φαίνεται πως το ενδιαφέρον των Financial Times για το ελληνικό ζήτημα και την οικονομική κρίση, είναι παραπάνω από μεγάλο, καθώς θέμα του βιβλίου είναι η πιθανότητα και οι συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Το ebook, που …..
κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Penguin, έχει τίτλο “If Greece goes?: The impact of a Greek default on Europe and the world economy” και συγκεντρώνει σε 78 σελίδες άρθρα και αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας τον Μάιο.
Περιλαμβάνονται κείμενα των γνωστών αρθρογράφων Martin Wolf, Wolfgang Münchau και Gillian Tett και των ανταποκριτών Peter Spiegel και Quentin Peel, ενώ ο Lionel Barber, συντάκτης της εφημερίδας έχει γράψει μια επικαιροποιημένη εισαγωγή και ένα κεφάλαιο τις επιλογές που θα μπορούσε να κάνει η Γερμανία.
Τα κεντρικά ερωτήματα που επιχειρούν οι συντάκτες να απαντήσουν είναι:
-Μπορεί η ελληνική έξοδος να επηρεάσει την ενότητα της νομισματικής ένωσης;
-Πως επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία;
-Πως μπορεί να διαχειριστεί η Ελλάδα την κατάσταση αυτή;
-Ποιος είναι ο ρόλος της Γερμανίας;
Το ενδιαφέρον για το ebook είναι μεγάλο και στην Ελλάδα, καθώς το “If Greece goes?” βρίσκεται στην πρώτη θέση των επί πληρωμή ebooks στο ελληνικό iBookstore.
Ο Lionel Barber σχολιάζει στο ebook: “Ενώ η κρίση χρέους της Ευρωζώνης υπήρξε αναμφίβολα μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες των τελευταίων ετών, είναι επίσης η πιο περίπλοκη. Προσπαθήσαμε ξανά και ξανά να εξηγήσουμε στους αναγνώστες τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την ορολογία και την πολυπλοκότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρή μεν οικονομία, έχει καταφέρει όμως να συγκεντρώσει την προσοχή των ηγετών του κόσμου από την Ουάσιγκτον μέχρι το Πεκίνο”.
Το βιβλίο και πληροφορίες για αυτό μπορεί να το βρει κανείς και να το παραγγείλει μέσα από τη σελίδα των Financial Times.

http://news247.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *