Νέα πρόκληση από το Focus:παρουσιάζει την Αφροδίτη ως ζητιάνα!!!


Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια μήνυση προς τους εκδότες του Γερμανικού περιοδικού, για να διαπιστώσουμε εάν οι καταχωρήσεις κατά της Ελλάδας είναι πληρωμένες από κάποιους τρίτους; Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η συνεχιζόμενη ηλιθιώδης πρακτική του περιοδικού απέναντι στην Ελλάδα που αποτελεί σύμμαχο και εταίρο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη;

Σαφέστατα, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά μάλλον πονηρού. Και σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει πλέον να….
.

κατατάξουμε το συγκεκριμένο γερμανικό περιοδικό. Προφανώς, για τους υπεύθυνους του Focus τα εγκληματικά λάθη των αρχηγών ενός κράτους πρέπει να τα χρεώνονται οι λαοί. Τότε, μάλλον θα πρέπει να σκεφθούν αν ο ναζισμός και τα εγκλήματά του θα πρέπει να χρεωθούν στους σημερινούς γερμανούς, οι οποίοι όχι μόνο καμία σχέση δεν είχαν με εγκληματίες και δολοφόνους λαών, αλλά πολλάκις έχουν καταδικάσει τους προγόνους τους για τα εγκλήματα που έκαναν εις βάρος της ανθρωπότητας και αθώων λαών.

Επειδή εμείς οι Έλληνες, στο σύνολό μας, είμαστε πολύ υποψιασμένοι με την στάση αυτή του Focus, δεν θα πέσουμε στην “παγίδα” να καταδικάσουμε έναν λαό ως ηλίθιο, επειδή κάποιο κακό αντιπροσωπευτικό του δείγμα ασχολείται με την Ελλάδα, τουλάχιστον ύποπτα… Σαφέστατα οι γερμανοί πολίτες συμπαθούν την Ελλάδα και τους έλληνες και σαφέστατα πρώτοι οι γερμανοί πολίτες καταδικάζουν την πρακτική των προσβλητικών και ανήθικων επιθέσεων κατά των Ελλήνων από τους συντάκτες και τους εκδότες του περιοδικού (που βρίσκεται στον χώρο του “κίτρινου τύπου”).

Το ότι οι έλληνες πολίτες πρώτοι καταδικάζουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα που εργάστηκε κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της, προφανώς αφήνει αδιάφορους τους υπεύθυνους σύνταξης των αθλιοτήτων του περιοδικού. Αλλά αυτά είναι, μάλλον, ψιλά γράμματα για τους υπεύθυνους σύνταξης του Focus, που επιμένει να συνεχίζει την προκλητική του στάση έναντι της Ελλάδας, με το νέο κατάπτυσό του εξώφυλλο, που θέλει να εμφανίζει το κλεμμένο άγαλμα της Αφροδίτης ως επαίτη (ζητιάνα)…!

Μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να μην γίνουμε επαίτες;
Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, να πούμε τέρμα (stop) στην αλλαζονεία του να πληρωθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι που σήμερα γονατίζουν οικονομικά και ηθικά μία ολόκληρη χώρα;
Μήπως πρέπει να σταματήσουμε την αποπληρωμή των χρεών μας ξεκινώντας πρώτα από την Γερμανία;

Έχουν σκεφθεί οι πανέξυπνοι συντάκτες και εκδότες του Focus τι ακριβώς (ή περίπου) θα σήμαινε, για την Γερμανία και το τραπεζικό της σύστημα που κατέχει 70-80 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, μία τέτοια αλλαγή στάσης από την πλευρά της Ελλάδας;
Την απάντηση για το τι ακριβώς (ή περίπου) συνέβη και συμβαίνει, ίσως οι κύριοι αυτοί του Focus θα μπορέσουν να την βρούνε στα λεγόμενα του Χέλμουτ Σμίτ ο οποίος εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης και Τύπου για τους χειρισμούς τους σε σχέση με την ελληνική κρίση χρέους εξαπέλυσε ο πρώην καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ, στο περιθώριο της βράβευσής του από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ευρώπης, λέγοντας ότι η παρούσα κατάσταση είναι ανώδυνη, αν τη συγκρίνει κανείς με την κατάσταση της Ευρώπης το 1944 ή το 1914.

“Ήταν γνωστό από τον Ιανουάριο ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε κρίση χρέους. Αλλά άφησαν να περάσει ο καιρός με φλυαρίες και φιλολογίες, χωρίς να αναλάβουν δράση”, είπε ο ιστορικός ηγέτης της Γερμανίας. Χαρακτήρισε σοβαρό λάθος το πλήθος δηλώσεων, τους τελευταίους τρεις μήνες, εκτιμώντας ότι όλα έπρεπε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Όσον αφορά στις ευθύνες των Βρυξελλών, τόνισε ότι “οι δυσκολίες της Ελλάδας μεγεθύνθηκαν τεχνητά από το γεγονός ότι η Ε.Ε. αποδείχτηκε αδύναμη – θα μπορούσε να πει κανείς ακόμα και ανίκανη να δράσει”.

Ο πρώην καγκελάριος άσκησε έντονη κριτική και σε μερίδα του Γερμανικού Τύπου, λέγοντας πως “το πράγμα έγινε τεχνητά δυσκολότερο με την προσέλκυση της προσοχής της κοινής γνώμης και τα φτηνά δημοσιεύματα των εφημερίδων, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα, πολύ ανόητα”. Άφησε αιχμές και για τον ρόλο των οίκων αξιολόγησης, λέγοντας ότι “τρελαίνουν τις αγορές, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος επί της ουσίας”.
Εκτίμησε ότι έπονται και άλλες οικονομικές δυσκολίες για τη γηραιά ήπειρο, αλλά και τις ΗΠΑ και τόνισε ότι μεγάλος κερδισμένος είναι η Κίνα. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, δεδομένου ότι διανύουμε μια μεγάλη περίοδο ειρήνης.
Οι κύριοι του Focus θα πρέπει να σωπάσουν για πάντα, ειδάλλως έχω την εντύπωση πως θα βρεθούν έναντι των ποινικών τους ευθυνών πολύ σύντομα…

http://kostasxan.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *