Gay Pride με επεισόδια στην Κύπρο

Εν μέσω αψιμαχιών και επεισοδίων πραγματοποιήθηκε, στο κέντρο της Λευκωσίας, για πρώτη φορά στην Κύπρο, η παρέλαση υπερηφάνειας της ΛΟΑΤ κοινότητας Κύπρου.

Παράλληλα με την παρέλαση έγιναν και  αντιεκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της αντιδιαδήλωσης, προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το ίδιο σημείο της παρέλασης των ΛΟΑΤ για να τους συναντήσουν. Μέλη της αστυνομίας ανέκοψαν την πορεία των αντιδιαδηλωτών προς αποφυγή επεισοδίων.

Η παρέλαση υπερηφάνειας, που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά στο νησί, από την οργάνωση accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, έχει ως στόχο να τονίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών της και την ανάγκη γι’ αποδοχή της διαφορετικότητας των διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών.

Την ίδια ώρα, περίπου πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του “ΟΧΙ” στη Λευκωσία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην “αναίσχυντη”, όπως την χαρακτήρισαν, Παρέλαση Υπερηφάνειας.

Την Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Εναντίον της Προπαγάνδας Ομοφυλοφίλων διοργάνωσε το Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα (ΠΑΧΟΚ), το οποίο σε ανακοίνωση που δόθηκε στους παρευρισκόμενους διακήρυττε “την έντονη αγανάκτησή και αντίθεσή μας προς το πάντολμο συμβάν”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *