Ένας Έλληνας Δάσκαλος, απαντά στις προκλήσεις του Εgemen Bagis….

…..και πιστεύω εκφράζει απόλυτα κάθε ΕΛΛΗΝΑ.

Ο Εgemen Bagis, ο αμετροεπής υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας.

Γράφει ο Δημήτρης Στεργιούλης

O Egemen Bagis είναι υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας. Ο εν λόγω κύριος είναι αμετροεπής και αλλαζών. Οσάκις χρειασθεί να ανακοινώσει τις θέσεις της Κυβέρνησής του το λεκτικό των δηλώσεών του καταμαρτυρεί άνδρα επηρμένο και…..
οιηματία. Παραγνωρίζει, φαίνεται, ότι η έπαρση και η οίηση συγκροτούν δίδυμο κακού συμβούλου στην ενάσκηση της πολιτικής τέχνης πολλώ δε μάλλον της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Bagis, σε λίαν πρόσφατες δηλώσεις του, απείλησε προκλητικά και απροκάλυπτα την Κυπριακή Κυβέρνηση με την αποστολή του τουρκικού στόλου σε περίπτωση που η Λευκωσία προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Και επειδή το πολύ της έπαρσης γεννά παραφροσύνη ο αλάστωρ Τούρκος αξιωματούχος μας είπε «ότι ο τουρκικός στρατός και στόλος έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προκλήσεις». Και,προκλητικότατα, πρόσθεσε:

«Αυτές οι έρευνες για τις εξορύξεις στη θαλάσσια περιοχή που δεν τους ανήκει είναι παράνομη και ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για να κάνει αυτό που πρέπει».

Όσον αφορά στην απειλή που επισείει επί των κεφαλών μας ο Βagis (λέω επί των κεφαλών μας γιατί Κύπρος και Ελλάδα είναι οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού) «για εκπαίδευση του τουρκικού στόλου και στρατού για αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων» εμείς οι Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριοι) συζητήσαμε με, το γνωστό στους Τούρκους πρόγονό μας, Γεώργιο Καραϊσκάκη για το τι πρέπει να κάνουμε, ύστερα από τις τουρκικές απειλές.
Κι εκείνος μας απάντησε:

«Κάντε πρώτα μια σύσκεψη με τον μπούτζο σας και μετά ελάτε να το κουβεντιάσουμε».

Και που λες Bagis η σύσκεψη τελείωσε και το μήνυμα που σου στέλνουμε είναι λακωνικό και κρυστάλλινης διαύγειας και συν τοις άλλοις έχει και την έγκριση του Καραϊσκάκη:

«Στον μπούτζο μας»

Κι εμείς έχουμε και στόλο και στρατό κι αν χρειασθεί να μετρηθούμε ούτε θα σας φοβηθούμε, ούτε θα δειλιάσουμε. Ένας παλιός πολιτικός μας, μπροστά από πενήντα πέντε χρόνια και με αφορμή και πάλι του Κυπριακό και σε ανάλογες με τις τωρινές απειλές σάς είχε διαμηνύσει:

«Ο πόλεμος είναι τρέλα. Αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου η Ελλάδα θα την ακολουθήσει». Αυτή η δήλωση έχει διαχρονική αξία για τους Έλληνες, που σημαίνει ισχύει ίσαμε σήμερα.

Και ερχόμαστε τώρα στην εκπαίδευση του στρατού και στόλου σας για την οποία καυχάσθε. Φτου να μη βασκαθείτε. Σε τέτοιο υψηλό βαθμός εκπαίδευσης βρίσκεται ο στρατός σας, ώστε σε πρόσφατη άσκηση προσομοίωσης για κατάληψη νησιού (προφανώς ελληνικού) κανονιοβόλησαν την εξέδρα των επιτελών. Αυτοεξεφτελιστήκατε κατά το δη κοινώς λεγόμενον. Προς τι λοιπόν ο κομπασμός;

Αν προσδοκάτε ότι στην παρούσα περίσταση θα βρείτε την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως το 1974, που ο Αττίλας έκανε αποβίβαση και απόβαση στη Μεγαλόνησο καλό θα είναι να αναθεωρήσετε άποψη, γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Φαίνεται ότι η έπαρση και η οίηση δεν συγκροτούν κακό συμβουλευτικό δίδυμο, αλλά ταυτόχρονα προκαλούν και σύγχυση και κατ’ ακολουθία διανοητική παράκρουση. Άλλως πως δεν δικαιολογείται η παραληρηματική άποψη του Βagis « ότι είναι παράνομη η ενέργεια της Κυπριακής Κυβέρνησης σε εξορύξεις σε θαλάσσια περιοχή που δεν της ανήκει».

Και τίθεται το ερώτημα: Αν δεν ανήκει αυτή η θαλάσσια περιοχή στην Κύπρο , τότε σε ποιον ανήκει; Μπορείτε να μας τον κατονομάσετε; Ίσως ισχυριστείτε ότι έχει λόγο και το ψευδοκράτος του Έρογλου. Αν πιστεύετε κάτι παρόμοιο σας πληροφορούμε ότι στη Βόρειο Κύπρο δεν υφίσταται κανένα κράτος. Αυτό το μόρφωμα, που αποκαλείται κράτος, είναι δημιούργημα παράνομης στρατιωτικής εισβολής καταδικασμένης από τον κατ’ εξοχήν Διεθνή Οργανισμό, τον Ο.Η.Ε, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν πρόκειται ουδέποτε να αναγνωρισθεί ως κρατική οντότητα. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για εσάς..

Κι ας προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Ισχυρίζεσθε ότι η θαλάσσια περιοχή στην οποία θα κάνει έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου η Λευκωσία δεν της ανήκει κατά συνέπεια είναι παράνομη. Για να ασπαστούμε την άποψή σας θα θέλαμε να μας κατονομάσετε έστω και μια άλλη χώρα που να έχει την ίδια με εσάς άποψη. Δύνασθε;;;

Και κάτι ακόμα: Αποφαίνεσθε ότι η θαλάσσια των ερευνών περιοχή δεν ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για να είναι έγκυρη η άποψή σας θα πρέπει να μας πληροφορήσετε σε ποια νομολογία την στηρίζετε. Αν ποιήσετε μνείαν του οθωμανικού δικαίου θα μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς και η εφαρμογή του εξαντλείται εντός των ορίων της τουρκικής επικράτειας.
Δεν νομίζετε ότι γίνεσθε καταγέλαστοι όταν διακηρύσσετε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για να κάνει αυτό που πρέπει.

Βρε θεομπαίχτες για ποιο Διεθνές Δίκαιο κάνετε λόγο; Εσείς που στην περίπτωση της Κύπρου έχετε ποδοπατήσει όλα τα άρθρα του Διεθνούς Δικαίου και έχετε γράψει στα παλιά σας παπούτσια διεθνή θέσμια και ειωθότα επικαλεστείτε τώρα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Κάνετε λόγο για κανόνες διεθνούς δικαίου εσείς που καταδικαστήκατε με αυτούς τους κανόνες ως βέβηλοι λεηλάτες της Κύπρου.

Ίσως μερικοί με κακοχαρακτηρίσουν, δάσκαλος ων, να χρησιμοποιώ τέτοιο ύφος και ακατονόμαστες λέξεις. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, γιατί ο Bagis είναι Τούρκος και οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα.

Ο Δημήτρης Στεργιούλης είναι Επίτιμος Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

http://ellas2.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *