Ginseng”Το φυτό της ζωής”

Το Ginseng, είναι ένα βότανο με μοναδικές ιδιότητες, που καλλιεργείται στην Κίνα & την Κορέα.Ginseng σημαίνει ” άνθρωπος ρίζα” και αυτό έχει …

αποδοθεί στο φυτό, εξαιτίας του χαρακτηριστικού σχήματος της ρίζας του, που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα. Η λατινική ονομασία του είναι panax που προέρχεται από την ελληνική λέξη πανάκεια. Στην Κίνα ονομάζεται ” η ρίζα της ζωής”, χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια και εξακολουθεί να θεωρείται προληπτικό διαφόρων παθήσεων.

Στον Δυτικό κόσμο, το φυτό Ginseng έχει κερδίσει περισσότερους από δεκαπέντε εκατομμύρια καταναλωτές και είναι αποδεκτό σαν φυσικό τονωτικό του οργανισμού. Έχει ιδιαίτερη δράση σαν ρυθμιστικό-προστατευτικό του ανοσοποιητικού. Οι Ρώσοι, το χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τους αστροναύτες τους, ώστε να αποφεύγουν τις μολύνσεις κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Που βοηθά:
Διαθέτει ισχυρή ανοσοποιητική δράση, μειώνοντας την βαρύτητα των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης
Διεγείρει τις σωματικές και πνευματικές λειτουργίες, τροφοδοτώντας τον οργανισμό με ενέργεια
Βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση
Μειώνει το stress και την κούραση
Προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες, κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό.
Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα.
Διεγείρει τους ενδοκρινείς αδένες, οπότε συντελεί θετικά στην απορρόφηση όλων των βιταμινών και των μετάλλων.

Ειδικό σε περιπτώσεις: Άγχους, ατονίας, έλλειψης ζωτικότητας, έντονης σωματικής δραστηριότητας και όταν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες πνευματικής εργασίας. Το αποτελεσματικότερο αφροδισιακό θεωρείται το ginseng. Χρησιμοποιούταν ήδη στην αρχαία Κίνα για να βοηθήσει όσους αντιμετώπιζαν σεξουαλικά προβλήματα. Λέγεται ότι στις ρίζες του κρύβεται ένας αφροδισιακός θησαυρός που τονώνει τη σωματική και διανοητική μας ευεξία. Τι κρύβεται πίσω από τη δράση του; Τα εκχυλίσματα του τζίνσενγκ είναι φυτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμόζεται στις εκάστοτε νέες καταστάσεις όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, η γήρανση.

Το τζίνσεγκ θεωρείται, επίσης σαν μία εξαιρετικά προσαρμοσιογόνος ουσία. Προσαρμογόνες θεωρούνται οι ουσίες που επαναφέρουν τον οργανισμό στη φυσιολογική του λειτουργία, όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η ισορροπία του. Στην σημερινή ζωή, ένας τέτοιος παράγοντας είναι απαραίτητος για να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε όλους τους κινδύνους που διατρέχει το σώμα και το πνεύμα μας από την αφύσικη καθημερινότητά μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *