Έργα και ημέρες Κώστα Σημίτη: Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ!

Ντοκουμέντα και στοιχεία που αποκαλύπτουν όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας που θα σοκάρουν!!!
Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας κ. Κ. Σημίτη και η Goldman Sachs, συμφώνησαν *** το περίφημο “currency swap”.
Ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας, το καταμετρούσαν σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ, να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ.
Η συμφωνία με τη Goldman Sachs, επέτρεψε στην Ελλάδα, να κάνει την μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος της χώρας ένα σεβαστό ποσό, ούτως ώστε, το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ και ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις του Συμφώνου Σταθερότητος και Ανάπτυξης.
Το όφελος της Goldman Sachs, από την παραπάνω “διευκόλυνση”, σύμφωνα με δική της δήλωση ήταν της τάξης των 2.3 δισ.
Στόν Αμερικάνικο Τύπο οι συμφωνίες είχαν όνομα :
Αριάδνη, Αίολος και Άτλας, τρεις εταιρείες-οχήματα, ειδικού σκοπού (plc).
Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, των Financial Times, του Euroweek και άλλων δημοσιογραφικών portals, η «Αριάδνη» ήταν η πρώτη συμφωνία, Goldman Sachs – Ελλάδας το 2000, και σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύει για λογαριασμό της Goldman Sachs, μέρος των μελλοντικών εσόδων του Ο.Π.Α.Π.
Ο «Αίολος», ιδρυθείς το 2001, επέτρεψε τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο «Άτλας», την ίδια χρονιά, τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη διοδίων.
Στη διαχείριση και εποπτεία των επιχειρήσεων αυτών και των συναλλαγών τους, φέρονται να εμπλέκονται επίσης, οι Morgan Stanley και UBS, και οι ελληνικές Τράπεζες, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Η Ελλάδα πρακτικά, δανειζόταν ρευστό προκαταβολικά, με αντάλλαγμα μελλοντικές αποδόσεις των Δημοσίων εσόδων προς τους δανειστές της.
Ουσιαστικά “υποθήκευε” εν έτη 2000, 2001, 2002, τα μελλοντικά Δημόσια έσοδα, πρός τούς πιστωτές μας, παλαιούς πρός το παρόν.
Ο “παλιός” κλασικός τρόπος βεβαίου αποτελέσματος, δημιουργίας Δημόσιου χρέους σε μιά χώρα.
Το κομβικό έτος λοιπόν, το 2005, οι συμφωνίες κλιμακώνονται και μεταβάλλονται, για κάποιο λόγο, η Goldman Sachs, “πουλάει” μαζεμένες τις υποχρεώσεις της Ελλάδος απέναντί της (5,1 δις ευρώ), στην Εθνική Τράπεζα.
Το έτος 2009 ιδρύεται στο Λονδίνο μια εταιρεία “φάντασμα” (διότι η συναλλαγή έγινε στη δευτερογενή αγορά), ονόματι Titlos plc, η οποία εκδίδει ομολογίες ύψους 5,1 δις ευρώ, όσα ακριβώς δηλαδή χρωστούσε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα.

Η Titlos plc, λοιπόν, «αγοράζει» με αυτές τις Ομολογίες από την Εθνική Τράπεζα, τα δικαιώματα που αυτή είχε στα χρωστούμενα του Δημοσίου, αλλάζοντας όμως το επιτόκιο σε ελάχιστο 6.5% κυμαινόμενο.
Η νέα σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης το φθινόπωρο του 2039.
Στη συμφωνία της Titlos plc, με το Ελληνικό Δημόσιο όμως, υπάρχει ρήτρα, η οποία προϋποθέτει υψηλή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, ώς εγγύηση της συμφωνίας.
Η ρήτρα προβλέπει επίσης, ότι αν υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ή της Εθνικής Τράπεζας, τότε ακυρώνεται επί της ουσίας η υποχρέωση καταβολής των τόκων από την Titlos plc στο Δημόσιο, και αμφότερες οι πλευρές έχουν σοβαρό πρόβλημα πιστωτικής έκθεσης.
Δηλαδή σήμερα, με την χρεοκοπία της χώρας, το Ελληνικό δημόσιο “χάνει” τούς τόκους τους οποίους έπρεπε να καταβάλει η Titlos plc.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι η αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων και επενδυτών του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει άμεση σχέση με την αύξηση του Δημοσίου χρέους και του ελλείμματος.
Οφείλω να επισημάνω τα δύο σημαντικά και αξιοσημείωτα γεγονότα:
το πρώτο γεγονός είναι ότι, η Goldman Sachs “πουλάει” όλες τίς “υποχρεώσεις της Ελλάδος απέναντί της, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το έτος 2005, λίγο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης απο τον κ. Κ. Καραμανλή με υπουργό οικονομικών τον Γ. Αλογοσκούφη, και λίγο πρίν ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση με την κορύφωσή της, τον Σεπτέμβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Και το δεύτερο γεγονός είναι η ίδρυση της Titlos plc απο την Εθνική Τράπεζα, η οποία έγινε στο τέλος του 2008, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, και η οποία (Titlos plc) αγοράζει έναντι 5.1 δισ. τίς οφειλές πλέον του δημοσίου, με σταθερό επιτόκιο 4.5%, εκδίδοντας “ομολογίες” λήξης το 2039, και εισπράτει επιτόκιο 6.6%, κυμαινόμενο, και πάντως όχι μικρότερο του 6.6%.
Χρησιμοποιώντας παρόμοιες τιμές στα επιτόκια των πρώτων swaps, η Titlos plc, θα απέδίδε στην Ελλάδα το συμφωνηθέν ποσό με επιτόκιο σταθερό 4,5% και η Ελλάδα θα απέδιδε στην Titlos plc, το συμφωνηθέν ποσό με επιτόκιο 6,6% κυμαινόμενο.
Την διαφορά των επιτοκίων του 2.1 %, θα την οφελείτο η Titlos plc.
Με την επιμήκυνση του αρχικού χρέους από το 2019 στο 2039, η Ελλάδα χρεώνεται με τουλάχιστον επιπλέον 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στην συμφωνία με την Titlos plc, υπάρχει ένας όρος ο οποίος όμως διαφοροποιεί πλήρως την συμφωνία, επι το δυσμενέστερον για την Ελλάδα, ο όρος της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος ή της Εθνικής Τραπέζης, ο οποίος ακυρώνει άμεσα την υποχρέωση καταβολής τόκων απο την Titlos plc στο Ελληνικό δημόσιο, την ίδια στιγμή όμως, το Ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να έχει υποχρέωση καταβολής των δικών του υποχρεώσεων (τους τόκους) στην Titlos plc, και βέβαια στην Goldman Sachs.
Τελικός κερδισμένος, οι Τράπεζες, δια μέσου της Titlos plc.
Οποία χαρά για τούς Τραπεζίτες !!!
Ποιός πληρώνει;
ο Ελληνας πολίτης!
Δυστυχώς για μιά ακόμη φορά !!!
Οι εταιρείες οι οποίες δημιουργηθήκαν, είχαν όλες έδρα στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, και κατά περίεργο τρόπο όλα τα Δ.Σ. των εταιρειών αυτών του Ελληνικού δημοσίου συγκροτούνται απο τα ίδια πρόσωπα τους αλλοδαπούς A. Kamarowsky, Federigo Cannizzaro και Jean-Marc Debaty.
Οι εταιρείες ήταν οι εξής :
1. Hellenic Securitisation : Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη το 2001 και είχε ώς αντικείμενο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικού ποσού 740.000.000 Ευρώ. Οι προμήθειες πέραν των τόκων, υπολογίζονται σε 15,4 εκατομμύρια Ευρώ, και η λήξη των πληρωμών προσδιορίστηκε μεταξύ του έτους 2009 και 2011.

2. Ariadne S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου 2000 και τιτλοποίησε έσοδα ύψους 650.000.000 Ευρώ απο τα κρατικά λαχεία.Οι προμήθειες που πληρώθηκαν εκτός των τόκων, ξεπέρασαν τα 16,3 εκατομμύρια Ευρώ και η λήξη των πληρωμών προσδιορίστηκε το έτος 2013.
3. Atlas S.A. : Η σύμβαση υπεγράφη στίς 23 Οκτώμβρη του 2001 και τιτλοποίησε έσοδα συνολικού ποσού 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ απο μελλοντικές εισπράξεις του Ελληνικού Δημοσίου απο το Γ! Κοινοτικό Πλαίσιο.Οι προμήθειες οι οποίες πληρώθηκαν ανήλθαν στο ποσόν των 19,2 εκατομμυρίων Ευρώ, και οι λήξεις των πληρωμών είχαν προσδιοριστεί για το έτος 2005 και το 2007.

4. Aeleos S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του 2001 και τιτλοποίησε έσοδα ύψους 355 εκατομμυρίων Ευρώ από μελλοντικές εισπράξεις του δημοσίου απο το Eurocontrol (τέλη αεροδρομίων).Οι προμήθειες ανήλθαν στο ποσόν των 17,8 εκατομμυρίων Ευρώ και η λήξη των πληρωμών ορίστηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του έτους 2019.
Η Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), “ανακάλυψε”, ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε συνάψει 13 αντίστοιχες συμφωνίες με τίς οποίες η αμερικανική Τράπεζα Goldman Sachs, κέρδιζε πακτωλό εκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ η χώρα κατόρθωσε να “εξωραίσει” το δημόσιο χρέος, μόνον, κατά το ποσόν τών 5,3 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό της γνώσης του Θέματος απο όλους, εντός και εκτός της ΕΕ, απο το ότι, σε έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε η Eurostat το έτος 2008 για την ύπαρξη και διαχείριση αυτών των παραγώγων “προιόντων”, ο τότε Υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, διαβεβαίωσε εγγράφως την Eurostat, ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε τέτοιου είδους συναλλαγές.
Οί παραπάνω offshore εταιρείες, είχαν την Ελληνική κρατική σφραγίδα και έδρα το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί, πώς τα παραπάνω “προιόντα-συμφωνίες-εταιρείες”, ονομάζονται “τιτλοποιήσεις εσόδων του δημοσίου” και ουσιαστικά αποτελούν προείσπραξη θεσμοθετημένων και βεβαίων εσόδων του Δημοσίου απο διάφορους φορείς με εκχώρηση δικαιωμάτων.

Αυτό όμως το οποίο προκαλεί ερωτηματικά και αναδεικνύει το μέγεθος της απάτης, είναι το γεγονός ότι το τελικό κόστος όλου αυτού του “πανηγυριού” με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισεκατομμύρια, θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 16 δισεκατομμύρια Ευρώ, και η Goldman Sachs μέσα σε ένα βράδυ κέρδισε 400.000.000 Ευρώ και εξασφάλισε έως το έτος 2039 έσοδα ύψους 2.3 δισεκατομμυρίων Ευρώ, απο τούς τόκους των “συμφωνιών”.
Στον ισολογισμό του 2010 ο οποίος κατατέθηκε το περασμένο φθινόπωρο, στην βουλή απο τον κ. Βενιζέλο ώς υπουργό των οικονομικών, αναφέρεται ότι την συγκεκριμένη χρονιά “τα εκτός αγοράς” Swap προσέθεσαν στο σύνολο του Δημοσίου χρέους, 5,2 δισεκατομμύρια επιπλέον Ευρώ.
Πήγαμε να κρύψουμε 2,8 δισεκατομμύρια και επιβαρύναμε το χρέος της χώρας κατά 5,2 δισεκατομμύρια, εκτός αμοιβών, προμηθειών, τόκων, κτλ. των μεσολαβούντων Τραπεζιτών και προθύμων πρός “εξυπηρέτηση” λαμόγιων.
Πώς λοιπόν αυτό το δύσμοιρο κράτος να ορθοποδήσει, όταν άπαντες, πολιτικοί, Τραπεζίτες, “λαμόγια της αγοράς”, και κάθε λογής θεομπαίχτης απομυζεί και παρασιτεί είς βάρος του ;;;
Πώς το κίνημα “δεν πληρώνω” να επιτύχει τον αγώνα του στίς ανάλγητες αυξήσεις των διοδίων, όταν ήδη κάποιοι κύριοι, είχαν εκχωρήσει τα έσοδά του απο το 2001 με συμφωνίες στούς Τραπεζίτες.
Όσοι προσέθεσαν αποδεδειγμένα και επιβάρηναν το Δημόσιο χρέος, χωρίς ανάλογο κέρδος για την χώρα, οφείλουν να επιβαρυνθούν και του κόστους των επιλογών των.
Άραγε δεν θα μπορούσε να περιμένει η ένταξη στην Ευρωπαική Νομισματική ένωση, της χώρας, στην ζώνη του Ευρώ, μερικά χρόνια, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα ώς οικονομία και ώς κοινωνία, και κατόπιν με το “σπαθί” μας να διεκδικήσουμε την είσοδο “καθαρά” και στα “ίσια” ;;;
Τι ήταν αυτό το οποίο μάς επέβαλλε αυτήν την “βιασύνη” ώς χώρα ;;;
Άξιζε αυτή η κατάληξη της χώρας, η απώλεια της αξιοπρέπειάς της, η κατάντια σε “παρία” της Ευρώπης, η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, για να ωφεληθούν “πολιτικά” και οικονομικά κάποιοι;;;
Θα αποδοθούν κάποτε ευθύνες στούς υπαίτιους αυτής της Τραγωδίας ;;;
Παραθέτω το έγγραφο της συμφωνίας της Titlos plc με το ποσόν των 5,1 δισ Ευρώ στην Αγγλική και ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του.

NBG Repack Prospectus+Titlos PP

http://www.scribd.com/doc/81749320/NBG-Repack-Prospectus-Titlos-PP

“Αυτό το έγγραφο πήρε ημερομηνία στίς 26 Φεβρουαρίου του 2009″.
Σας λέει τίποτα αυτό ;;;
Το πραγματικό κόστος της «επιχείρησης Ολυμπιάδα 2004» δεν το μάθαμε ποτέ, και όπως “πάει” δεν θα το μάθουμε ποτέ. Φρόντισε γι` αυτό η κ. Γιαννούλα και ο κ. Σημίτης και στη συνέχεια ο Κ.Καραμανλής και ο Γ. Αλογοσκούφης. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ακόμα πληρώνουμε κι ακόμα χρωστάμε τα “κερατιάτικα” μας.
Η επιτροπή διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το “σωτήριον” έτος 2004 : Γιάννα Αγγελοπούλου, Πρόεδρος, Κώστας Λιάσκας, Αντιπρόεδρος, Λουκάς Παπαδήμος, Ανδρέας Ποταμιάνος, Γιάννης Σγουρός, Λουκάς Τσίλας.
Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική για τη χώρα. Αυτοί που μας «χάρισαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αυτοί που μας επέβαλαν να αγοράσουμε άχρηστους εξοπλισμούς και πανάκριβα συστήματα ασφαλείας, αυτοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά μας, οι Γερμανοί της Siemens, και αυτοί που εισέπραξαν τις μίζες και τις προμήθειες, μας μιλάνε για «αναξιοπιστία» της χώρας . Μας ζητάνε να καθηλώσουμε τους ήδη χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, να περικόψουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες και ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα για να στηρίξουν τις τράπεζες, που τόσα χρόνια μας ξεζούμιζαν κανονικά.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ …

Και συνεχίζουμε με ακόμη 2 ειδικά εργαλεία – εταιρίες οχήματα της Εθνικής ΜΑΣ ( τότε… ) όπου φόρτωσαν Τιτλοποιήσεις..
1. ETERIKA 1.350.000.000 ( Τιτλοι με εγγυησεις ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !… ) ληγουν 2035, σελ 46-51 για χάζι
NBG 01 Prospectus+Eterika PP

http://www.scribd.com/doc/81749308/NBG-01-Prospectus-Eterika-PP
2. REVOLVER 1.769.000.000 ( Πιστωτικές Κάρτες!! και Ανοικτά Δάνεια ) λήγουν 2020, σελ 80-86 για χάζι
NBG v1 Prospectus+Revolver PP
http://www.scribd.com/doc/81749331/NBG-v1-Prospectus-Revolver-PP
Και ο Σημίτης, εξακολουθεί, να έχει …γραφείο στο Ελληνικό ΚΥνοβούλιο..
“Ότι νόμιμο και ηθικό”…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *