Δωρεάν ίντερνετ από την Google στις αναπτυσσόμενες χώρες

Μία νέα υπηρεσία ανακοίνωσε χθες η Google, με τη βοήθεια της οποίας οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών θα έχουν μέσω του κινητού τους δωρεάν πρόσβαση σε μερικές από τις βασικές πλατφόρμες της εταιρείας. Η υπηρεσία ονομάζεται Free Zone και ήδη από χθες είναι διαθέσιμη…
στις Φιλιππίνες ώστε όλοι οι κάτοικοι της χώρας να μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να χρησιμοποιήσουν χωρίς κανένα αντίτιμο το «ψαχτήρι» της Google, το Gmail, αλλά και το Google+.

Σε μία συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο υπεύθυνος της Google product AbdelKarim Mardini δήλωσε ότι το Free Zone απευθύνεται στο επόμενο, ένα δισεκατομμύριο χρηστών του ίντερνετ, οι περισσότεροι από τους οποίους θα προέρχονται από τις αναδυόμενες οικονομίες και θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το web μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, και όχι μέσω κάποιο υπολογιστή». Αν το πείραμα στις Φιλιππίνες σημειώσει επιτυχία, τότε η υπηρεσία αναμένεται να λανσαριστεί και σε άλλες χώρες.

Βέβαια, το Free Zone έχει περιορισμούς, παρόλο που οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα μέσω του Gmail ή να επικοινωνούν με τους «φίλους» τους μέσω του κοινωνικού δικτύου Google+. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν να κάνουν με τη μηχανή αναζήτησης, καθώς η υπηρεσία θα επιτρέπει μόνο την προβολή της λίστας των αποτελεσμάτων για τις «λέξεις-κλειδιά» που έχει πληκτρολογήσει ο χρήστης.

Αν αυτός πατήσει κάποιο από τα link, τότε το Free Zone θα τον ειδοποιεί πως, για να προχωρήσει, θα πρέπει να αποκτήσει κάποιο «πακέτο δεδομένων» από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής.

Σύμφωνα με την Google, η υπηρεσία αναπτύχθηκε με πρωταρχικό σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πιο απλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων που παρέχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Παρ’ όλα αυτά, είναι συμβατή και με smartphone

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *