Τα “έξυπνα” γυαλιά της Google θα αναγνωρίζουν τα συναισθήματα

Ένα νέο λογισμικό αναγνώρισης ανάλυσης του των εκφράσεων του προσώπου ενσωματώνεται στο Google Glass.

Το λογισμικό εντοπισμού και ανάλυσης του, προσώπου, SHORE ενσωματώνεται στο Google Glass,
και πλέον τα “έξυπνα” γυαλιά της Google θα μπορούν μέσα από την ενσωματωμένη τους κάμερα να  ανιχνεύουν τα πρόσωπα των ανθρώπων που υπάρχουν στο χώρο και να καταλαβαίνουν τα συναισθήματά τους αναλύοντας τις εκφράσεις τους.

Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται σε πραγματικό χρόνο από τον επεξεργαστή του συστήματος, ενώ όλα τα δεδομένα παραμένουν στη συσκευή.

Σύμφωνα με το Fraunhofer IIS (Institute for Integrated Circuits- Γερμανία) που ανέπτυξε το λογισμικό αυτό, ανοίγεται ένα νέο φάσμα νέων έξυπνων εφαρμογών για γυαλιά, περιλαμβανομένων βοηθημάτων επικοινωνίας για ανθρώπους με διαταραχές όπως ο αυτισμός, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία συναισθημάτων μέσω εκφράσεων του προσώπου.

Εκτός όμως από αυτό το λογισμικό εκμεταλλευόμενο τη δυνατότητα αναγνώρισης φύλου και υπολογισμού ηλικίας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές, όπως interactive παιχνίδια ή αναλύσεις αγοράς.

Το πρόγραμμα SHORE μπορεί και εντοπίζει αντικείμενα και πρόσωπα, καθώς και λεπτομερείς αναλύσεις εκφράσεων ενώ τα δεδομένα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και φυσικά σε φορητές συσκευές όπως τα tablets και τα smartphones.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *