Καταδίκη της Google από Γαλλικό δικαστήριο

O κολοσσός του ίντερνετ Google, καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα από δικαστήριο του Παρισιού, για την δωρεάν διάθεση του γνωστού σε όλους Google Maps. Η αγωγή κατατέθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια από την γαλλική εταιρεία Bottin Cartographes, η οποία παρέχει υπηρεσίες χαρτογράφησης στους……….
επιχειρηματίες. Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει την Google France και τη μητρική της εταιρεία, να καταβάλουν στη Bottin το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 Ευρώ, για διαφυγόντα κέρδη, καθώς και 15.000 Ευρώ επιπλέον για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Αποδείξαμε ότι η στρατηγική της Google είναι παράνομη και σκοπό έχει να εξαφανίσει τους ανταγωνιστές της», δήλωσε ο Jean-David Scemmama, δικηγόρος της Bottin Cartographes. «Το δικαστήριο αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και επιδίκασε το ποσό. Είναι η πρώτη φορά που η Google καταδικάζεται για το προϊόν της αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Να υπενθυμίσουμε ότι το τέλος του 2011 η Google είχε άλλη μια δικαστική διαμάχη με την British Telecom, η οποία την κατηγόρησε ότι το Google Maps παραβιάζει πατέντες της για την πλοήγηση.

www.alliotiko.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *