GP Μαλαισίας, ο Χάμιλτον ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές


•Ο Βρετανός κυριάρχησε σήμερα στην πίστα της Σεπάνγκ
•Ο χρόνος που σημείωσε είναι ταχύτερος από την pole του 2009
Τρίτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος της F1 από την πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.
Ο Λιούις Χάμιλτον με την McLaren ΜΡ4/25 ήταν ταχύτερος όλων και στις δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του…
.

…teammate του Τζένσον Μπάτον ότι η McLaren θα είναι ανταγωνιστική σ’ αυτή την πίστα.
Η πίστα στη Σεπάνγκ έχει μήκος 5.543m και αποτελεί ένα συνδυασμό γρήγορων και αργών στροφών ενώ υπάρχουν και δυο μεγάλες ευθείες που περικλείουν ανάμεσά τους την κεντρική κερκίδα.
Παρά τις επιδόσεις του Χάμιλτον ο Βρετανός ακούστηκε να αναφέρει στους μηχανικούς του προβλήματα με το
ανέβασμα σχέσεων στο κιβώτιο: «Όταν ανεβάζω στο όριο των στροφών προκαλείται σπινάρισμα, το κατέβασμα είναι ΟΚ» ήταν η αναφορά του 25χρονου και οι μηχανικοί της McLaren έπιασαν δουλειά

Πιθανόν όμως δε θα έχουν τόσο πολύ δουλειά όσο οι συνάδελφοί τους στη Red Bull. Ο Μάρκ Γουέμπερ εγκατέλειψε στη 2η περίοδο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τον κινητήρα ενώ ο Φέτελ βρίσκονταν στη… λάθος πλευρά της κατάταξης αντιμετωπίζοντας και προβλήματα με την υποβοήθηση της κρεμαγιέρας.
Τελικά ο Γερμανός στο τέλος της 2ης περιόδου έκανε ένα χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση.
Αντίθετα ο Φελίπε Μάσα παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 15η θέση. Ο Βραζιλιάνος βγήκε αρκετές φορές και μια απ’ αυτές στη στροφή 11 πλήγωσε το πάτωμα του μονοθεσίου. Ο καιρός είναι πάντα ένα θέμα στη Σεπάνγκ με τους οδηγούς να βάζουν κράνη, φόρμες, παπούτσια, γάντια στην κατάψυξη και καταναλώνουν πολλά ενεργειακά ποτά για να αντιμετωπίσουν ζέστη και υγρασία. Σήμερα κάποια στιγμή η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Βέβαια κατά τόπους ήταν ακόμη μεγαλύτερη όπως στο motorhome της FOM όπου συναντήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον με τους επικεφαλής των ομάδων για να συζητήσουν πιθανές αλλαγές για βελτίωση του θεάματος.
Ομοφωνία δεν υπήρξε αλλά συζητήθηκε η επαναφορά του KERS για το 2011.
Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν αύριο στις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν απευθείας από την τηλεόραση του Alpha.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *