GP στο Σότσι – Η Ρωσία δυναμικά στο χάρτη της Formula 1 [εικόνες]

Με τον Λιούις Χάμιλτον στην pole position και βαριά τη σκιά από τον τραυματισμό του Ζουλ Μπιανκί, στον αμέσως προηγούμενο αγώνα της Ιαπωνίας, διεξάγεται σήμερα Κυριακή ο 16ος αγώνας από το καλεντάρι της Φόρμουλα Ένα.

Η Ρωσία μπαίνει στο χάρτη της Formula 1 και τους διεθνούς αίγλης αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο λιμάνι και στους γύρω από αυτούς δρόμους του Σότσι, της πόλης εκείνης που καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς φέτος αποτελεί την πρωταγωνίστρια και την “πρέσβειρα” της Ρωσίας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε πως στο Σότσι διεξήχθησαν και οι φετινοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες…

Η F1 επέλεξε να πάει στο Σότσι καθώς είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Ρώσικο θέρετρο αλλά και γιατί όλες οι διεθνείς εταιρείες αυτοκινήτου προσπαθούν μπουν στη Ρωσική αγορά που είναι από τις λίγες προσοδοφόρες παγκοσμίως .

Η Ρώσικη αγορά είναι πολύ σημαντική για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλά και ελαστικών. Επιπλέον είναι μια αγορά στην οποία όλοι οι χορηγοί θέλουν προβολή γιατί οι εταιρείες ποντάρουν εκεί όπου υπάρχει μεγάλος πλούτος. Ταυτόχρονα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αγκαλιάζει με θέρμη κάθε πρωτοβουλία που αναδυκνείει τη χώρα διεθνώς.

Κάπως έτσι εξάλλου έκλεισε η συμφωνία για το Ρωσικό GP, ήδη από τον Οκτώβριο του 2010, μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του ισχυρού άνδρα της F1 Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ήδη από το ξεκίνημα της εβδομάδας το Σότσι κατακλύστηκε από το προσωπικό των ομάδων του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος στον κόσμο, αλλά και από δεκάδες αιθέριες υπάρξεις. Ο λόγος για τις καλλονές που είθισται να ‘στολίζουν’ με την παρουσία τους τα πάντοκς, το γκριντ και τα πιτς κάθε αγώνα της F1.

Το γεγονός πως αυτός ο γύρος διεξάγεται στη Ρωσία πάντως έκανε πιο δύσκολη την επιλογή των κατάλληλων κοριτσιών για να πλαισιώσουν τις “έμπειρες” κοπέλες της Bavaria που είχαν αναλάβει ρόλο grid girls κατά τη διάρκεια αγώνα επίδειξης στους δρόμους της Μόσχας το 2010.










Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *