GREENPEACE: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Την τέχνη στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη επιστράτευσε η Greenpeace. Σε μια πρωτότυπη κίνηση στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οργάνωση χάραξε το διάσημο σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Κανόνας των Αναλογιών” ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, “Βιτρουβιανός Ανθρωπος”…
πάνω στους επιπλέοντες πάγους της Αρκτικής!

Το έργο, μεγέθους όσο τέσσερις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, έφερε εις πέρας ο Τζον Κουίνκλεϊ, εικαστικός καλλιτέχνης που ειδικεύεται σε έργα που φαίνονται μόνο από ψηλά, χρησιμοποιώντας χάλκινες ταινίες. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης, ο οποίος ταξίδεψε με παγοθραυστικό της Greenpeace περίπου 800 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο, αντί να χαράξει ολόκληρο το σχέδιο του Ντα Βίντσι, παρέλειψε την αριστερή πλευρά σε μια συμβολική κίνηση που υπενθυμίζει ότι οι πάγοι της Αρκτικής ολοένα και συρρικνώνονται, κάτι που απειλεί και την ίδια την ανθρωπότητα. “Δημιουργήσαμε τον Βιτρουβιανό Ανθρωπο που Λιώνει επειδή η κλιματική αλλαγή κυριολεκτικά καταβροχθίζει τον κορμό του πολιτισμού μας”, δήλωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Μάλιστα, ο μήνας τον οποίο διανύουμε σηματοδοτεί το χαμηλότερο επίπεδο θαλάσσιου πάγου που έχει καταγραφεί στην ιστορία, ενώ αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν προειδοποιήσει ότι σε μερικές δεκαετίες η Αρκτική θα μένει χωρίς πάγο το καλοκαίρι και θα μετατρέπεται σε απέραντη θάλασσα.

http://xenes-glosses.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *