H αλλαγή ξεκίνησε….

Γραφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης 

 Τώρα που ο «κουρνιαχτός» των εκλογών κατακάθισε αποκαλύφθηκε το θολό πρίσμα από το οποίο κοίταζαν οι πολιτικοί Αρχηγοί στην αποτίμηση του αποτελέσματος καθώς και ο καιροσκοπισμός τους και η απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους πάση θυσία….
Επί της ουσίας….Ας τα…..
δούμε ανάποδα τα πράγματα….
Ο Πρωθυπουργός θα είχε κερδίσει το «στοίχημα» του ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αποδεκτή από το λαό άρα και νομιμοποιείται στη Κυβέρνηση αν το 81% που ερωτήθηκε δημοσκοπικά απαντούσε ότι τον επηρέασε το δίλλημα που έθεσε ….Τώρα έγινε το αντίθετο άρα η δήλωση του είναι άκυρη….Σύν ότι έχασε το 10% που του απέφερε η φράση «Λεφτά Υπάρχουν» πρίν ένα χρόνο…..
Ο κ.Σαμαράς πανηγυρίζει γιατί μείωσε τη διαφορά(επειδή έχασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όμως και όχι επείδη τη κέρδισε εκείνος…. )«Αγνοεί» προφανώς ότι κατάφερε να πάρει ποσοστό μικρότερο από εκείνο που πήρε ο κ. Καραμανλής όταν συνετρίβη πέρυσι…Οπότε η ολική επαναφορά είναι άκυρη….
Το Κ.Κ.Ε. έχει δικαίωμα να πανυγηρίζει για τα ποσοστά του καθώς καρπώθηκε τη διαμαρτυρία αλλά δε σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι το 12% περίπου επιθυμεί και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας…..Οπότε και η νίκη του Κ.Κ.Ε. είναι διαμαρτυρόμενη και όχι ουσιαστική…..
Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διατήρησαν τα προηγούμενα ποσοστά τους και νιώθουν περήφανοι που δε καρπώθηκαν την αντιμνημονιακή ψήφο….Δικαίωμά τους αλλά αυτοακυρώνονται κι εκείνοι….
Όλοι αισθάνθηκαν κερδισμένοι αλλά στη πραγματικότητα υπέστησαν συντριβή…..
Τους συνέτριψε η απαξίωση του λαού…..Αυτή έγινε είτε δια της αποχής που κατέδειξε την απαξίωση του 39% του εκλογικού σώματος αλλά και του άκυρου και του Λευκού που έφτασαν στα υψηλότερα ποσοστά που πήραν ποτέ με την έννοια ότι αυτοί οι άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες με σκοπό να τους απαξιώσουν..….
Εδώ και 3 περίπου μήνες ξεκινήσαμε το Κίνημα του Λευκού και ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και εξηγήσαμε γιατί καταδεικνύει το πιο σωστό τρόπο αντίδρασης….
Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μικρά βήματα και οι πρωτοβουλίες πολιτών είναι αυτές που συντελούν σε αυτή τη προσπάθεια…..
Αυτή τη Κυριακή μπορούμε να είμαστε περισσότεροι…..Είδατε που μπορούμε να τους κάνουμε να προβληματίζονται και να μας φοβούνται…;Και αυτή είναι η πρώτη σύσσωμη λαική νίκη από την επιβολή του Μνημονίου… Φτάνει το 50% ,αν ενωθεί αυτή η αντίδραση…Αν ενωθεί στη κάλπη σα ΛΕΥΚΟ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα….
Αλλά και να τα αντιστρέψει….

 topsaxtiri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΧΗ, ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΧΗ, ΞΑΝΑΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΩΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ.
    Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. Η ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ Η 'ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ'
    ΑΛΛΩΣΤΕ.. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΜΑΣ
    '' ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ''
    ΚΩΣΤΑΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ…

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΡΟΙΚΑ
    ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
    ΕΛΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΤΟΤΕ ….

    Reply
  4. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Ισότητα και ισοπολιτεία για όλους. Να κοπεί το εφ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ,να απολυθούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι για αρχή ένα νούμερο του ύψους των 200.000 νομίζω ότι είναι εφικτό χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα .Να μειωθούν οι μισθοί τους στο ύψος των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Να συγχωνευτούν οι περιττές δημόσιες υπηρεσίες και να απολυθούν οι υπάλληλοι που θα περισσέψουν από της συγχώνευσης , να μειωθούν οι συντάξεις τους στο ύψος των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, Αυτά είναι μερικά μονό μέτρα που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση αν θέλει πραγματικά να σώσει την χώρα Ο ιδιωτικός τομέας ότι έδωσε έδωσε δεν αντέχει άλλο καιρός είναι να μπει χέρι στους τεμπέληδες αργόμισθους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ ………….

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Πραγματικά με την αποχή που είχαμε έχουν τρελαθεί τους κλάσαμε τα αρχιδια!! Ο Ομπαμα αν και πλανητάρχης κυβερνά τον κόσμο με την αποχή των αμερικανών, το ποσοστό που ψηφίζει στην Αμερική δεν ξεπερνά το 45% ,το υπόλοιπο 55%απεχει.Για αυτό ο Ομπαμα ο Μπους και ο Κλίντον είχαν και έχουν μεγάλο πρόβλημα, η τόσο μεγάλη αποχή τους αναγκάζει να μην μπορούν να βομβαρδίσουν τους λαούς,οντος μεγάλο πρόβλημα η αποχή .Ο Παπανδρέου και Σαμαράς εχθες το βράδυ είχαν τρελαθεί από την φαγούρα, ειδικά ο Παπανδρέου από ότι κατάλαβα δεν θα πάρει αλλά χειρότερα μέτρα εναντίων του λαού και μη σου πω ότι θα διώξει και την τρόικα. Ε ρε πόσο μεγάλοι μαλακες είμαστε από Δευτέρα γυαλίστε και γρασάρετε καλά την κωλαρα σας θα τον φάτε και θα σας βγει από το στόμα, ειλικρινά δεν θα λυπηθώ κανένα το σύνθημα μας είναι όσο πιο βαθειά τόσο πιο καλά. Εδώ θα είμαι και θα σας βλέπω να κλαίγεστε και θα το ευχαριστιέμαι πολύ!!!

    Reply
  6. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ. Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας και όπου πήγε να το παίξει επιχειρηματίας τα έκανε θάλασσα. Για αυτό καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς παλινωδίες στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ παίρνοντας όλες της γενναίες αποφάσεις που χρειάζονται για αυτό και μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *