H αστυνομία επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των μεταναστών της Ηγουμενίτσας

Στην πόλη βρέθηκε ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ. Ωστόσο οι κάτοικοι ξανακλείνουν το λιμάνι την Τρίτη 3 Mαϊου (5 το απόγευμα)

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να δώσει λύση στο πρόβλημα των μεταναστών της Ηγουμενίτσας. Έτσι ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Ιωάννης Ραχωβίτσας, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Νίκο Σερέτη, επισκέφτηκε την πόλη και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και….
τον αστυνομικό διευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Μίαρη. Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Ραχωβίτσα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υπογράμμισε πως “τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια εντατικοποίηση των ενεργειών της Αστυνομίας για το ζήτημα των λαθρομεταναστών.
Σχεδόν καθημερινά γίνονται συλλήψεις και οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης μακριά από την Ηγουμενίτσα, όμως συνεχώς προσέρχονται άλλοι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην αντιμετωπίζεται καίρια”. Ακόμη ζήτησε από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και από άλλους τομείς. Ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Στο μεταξύ αποφασίστηκε νέος αποκλεισμός του λιμανιού Ηγουμενίτσας. Τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: “Ο Δήμος Ηγουμενίτσας οι φορείς της πόλης και του Νομού και η Επιτροπή Αγώνα σε συνεδρίαση που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, αποφάσισαν την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων και τον αποκλεισμό του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Αυτή τη φορά ο αποκλεισμός του Λιμένα γίνεται σε ημέρα και ώρα που το Λιμάνι παρουσιάζει την μεγαλύτερη κίνηση σε Φορτηγά κυρίως και σε επιβατηγά οχήματα. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Επιτροπή Αγώνα καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην νέα αυτή κινητοποίηση που αφορά την ποιότητα της ζωής όλων μας , το μέλλον του τόπου μας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των μεταναστών. Η επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είναι υπόθεση των ίδιων των πολιτών. Αυτή τη φορά ας είμαστε όλοι εκεί”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *