H αριστερά στην πόλη του Ζωγράφου έχει πρόταση για τον Δήμο και ακούει στο όνομα Ράνια Νενεδάκη

H αριστερά στην πόλη του Ζωγράφου έχει πρόταση για τον Δήμο και ακούει στο όνομα Ράνια Νενεδάκη

Στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου χθες στις 11/11/2013 η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» έδωσε συνέντευξη τύπου και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την συμμετοχή της παράταξης στις δημοτικές εκλογές.

Το συντονιστικό όργανο της παράταξης παρουσίασε τις …
θέσεις της παράταξης και αμέσως μετά δέχτηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, οι οποίοι και συμφώνησαν καταρχάς με τις θέσεις που παρουσίασε η παράταξη «Κίνημα στην Πόλη».

Να τονίσουμε στο σημείο αυτά κάποια πράγματα.

1ον. Η Ράνια Νενεδάκη έχει δώσει το παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες στην πόλη μας . Παράδειγμα η περίπτωση της Βίλας Ζωγράφου που οι ενέργειες του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου και της αριστεράς ευρύτερας ματαίωσαν τα σχέδια Καζάκου για την μπετοποίηση της Βίλας Ζωγράφου.

Ο τραυματισμός της με πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι στα επεισόδια της 29ης Ιουνίου του 2011 στο μπλοκ του Χίλτον είναι ενδεικτικός της πολιτικής της στάσης. Καθαρή και ασυμβίβαστη

2ον. Δεν χρεώνεται συνεργασίες στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ. Η στάση της Ράνιας σε σχέση με άλλες υποψηφιότητες από τον χώρο της αριστεράς είναι καθαρή και ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

3ον Όλες οι άλλες υποψηφιότητες μέχρι στιγμής στην πόλη μας (πλην της Λαικής Συσπείρωσης του ΚΚΕ) έχουν μνημονιακά στοιχεία υπό την έννοια ότι αποτελούν στελέχη πρώτης γραμμής τόσο του ΠΑΣΟΚ ( βλέπε Καλλίρης ) της Νέας Δημοκρατίας (Παναγιώτης Αγγελόπουλος ) όσο και οι υπόλοιπες μικρότερου πολιτικού βεληνεκούς υποψηφιότητες.

Όταν η Ράνια Νενεδάκη έδινε το παρών στις αντισυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στου Ζωγράφου με αφορμή τις ομιλίες Νταλάρας και Χρυσοχοίδη στην πόλη μας, υπουργών τότε της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου, και τα ΜΑΤ έριχναν αβέρτα ξύλο και χημικά στους δρόμους του Ζωγράφου η Ράνια ήταν με την πλευρά των διαδηλωτών και όχι με τα κομματικά ακροατήρια που τους χειροκροτούσαν.

Μέσα σε αυτούς ήταν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα ζητούν την ψήφο σας ως υπερκομματικοί . Αλλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε ντοκουμέντα για την περίοδο εκείνη.

Για τους υποψήφιους της κεντροδεξιάς στην πόλη μας, πλην του Κωστή Παπαναστασόπουλου για να είμαι ακριβοδίκαιος, ούτε λόγος να γίνεται. Για αυτούς όσοι διαφωνήσαμε τότε απλά είμαστε ταραξίες που ορθώς αντιμετωπίστηκαν σκληρότατα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επειδή είναι παραπάνω από προφανές ότι το άρθρο διάκειται ευνοϊκά προς την Ράνια Νενεδάκη θέλω να το επαληθεύσω και να το αιτιολογήσω.

Δεν είναι προϊόν μια συμπάθειας ή ταύτισης με την αριστερά με την οποία δεν διατηρώ κάποια κομματική ή έστω παραταξιακή σχέση σε επίπεδο δήμου.

Απλά όταν η Ράνια Νενεδάκη βρέθηκε στις 29/06/2011 στο νοσοκομείο με σπασμένο κεφάλι ως θύμα της οργιώδους αστυνομικής καταστολής την ίδια μέρα ,σαν ιδρυτικό μέλος των αγανακτισμένων, βρέθηκα και εγώ στο νοσοκομείο του ΜΕΤΡΟ θύμα της ίδιας βίας που ασκήθηκε σε όλους μας. Μαζί με πολλούς από εσάς.

Επειδή εκείνη την ημέρα τόσο δεξιοί , αριστεροί αλλά και ανένταχτοι όπως εγώ διαδηλώσαμε εναντίον του μνημονίου και του γηρασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας νοιώθω ότι οφείλω αυτόν τον δημόσιο λόγο όχι τόσο στην Ράνια Νενεδάκη αλλά στους αγώνες που κάποιοι από εμάς δώσαμε εκείνη την περίοδο.

Στην Ράνια οφείλω μόνο μια συγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι στην συνέντευξη τύπου που έδωσε χθές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Κάποιοι από εμάς βλέπετε δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν μας συντηρεί κάποια κομματική παράγκα.

Οι πληροφορίες για αυτή προέρχονται από την εξαιρετική κάλυψη του Zografopolis . Αντί κάποιου βίντεο όμως από την χθεσινή συνέντευξη θα παρουσιάσω ένα βίντεο μόνο από την στιγμή του τραυματισμού της από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Χίλτον στις 29 Ιουνίου του 2011.Η συμμετοχή της τότε αποτελεί αναντίλεκτα μια πολιτική πράξη που δεν μπορεί να αγνοηθεί

Όσοι από εσάς βρεθήκατε εκείνες τις ημέρες στο Σύνταγμα σίγουρα θυμάστε και πιστεύω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την στάση μου απέναντι σε μια εξαιρετική κυρία στην οποία φίλοι και εχθροί της αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πλήρη συμφωνία μεταξύ έργων και πράξεων. Δέσμιος μιας αγωνιστικής συνείδησης μπορεί να μου καταλογιστεί ενδεχομένως. Όχι όμως αργυρώνητος και υποταχτικός κάποιου κέντρου εξουσίας στην πόλη μας ή παραπέρα.

Όσοι διαφωνείτε πολιτικά ευπρόσδεκτοι και σεβαστή η διαφωνία σας. Αν θέλουμε όμως να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο αυτό ξεκινά με υπέρβαση των δυνάμεων του χθες τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδο προσώπων όμως.

Θα είναι τουλάχιστον αφέλεια να μην θεωρούμε ότι το χθες δεν ταυτίζεται και με κάποια πρόσωπα. Τέτοια αφέλεια στις ημέρες μας δεν είναι επιτρεπτή.

Για το zografou.net
Θανάσης Δαβαλάς

 http://zografou.net/rania-nenedaki/

http://www.youtube.com/watch?v=TGOlM4NFPRU

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *