H πιο κρίσιμη ψηφοφορία για την Μέρκελ

Η σημερινή ψηφοφορία για την έγκριση των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του EFSF θεωρείται κρίσιμη κυρίως για την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και όχι τόσο για το αποτέλεσμα της.

Και αυτό γιατί η γερμανική Βουλή θα εγκρίνει σίγουρα τη διεύρυνση του ταμείου στήριξης, καθώς τη στηρίζουν τόσο οι….
Σοσιαλοδημοκράτες όσο και οι Πράσινοι.

Όμως η Καγκελάριος, η κυβέρνηση και κυβερνητικοί βουλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς τυχόν διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο θα αποτελέσουν πλήγμα για την Μέρκελ και την πολιτική της στην Ευρωζώνη.

Ενδεικτικό είναι ότι έντεκα βουλευτές ψήφισαν κατά και δύο απείχαν στην εσωκομματική δοκιμαστική ψηφοφορία των χριστιανικών κομμάτων.
Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των αποστατών των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ υπάρχουν και εκεί δυο ή τρεις αποστάτες. Το δίλημμα των βουλευτών είναι μεγάλο καθώς ουδείς απάντησε ικανοποιητικά στο βασικό τους ερώτημα: τι θα συμβεί, εάν υπερψηφίσουν ή εάν καταψηφίσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Bundesbank αρκέστηκε στο να δηλώσει σχετικά: «Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να σας παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σενάριο για το τι θα συμβεί. Εάν καταψηφίσετε, πρέπει όμως να ξέρετε ότι οι επιπτώσεις θα είναι δυσάρεστες όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για όσους συμμετέχουν στην ευρωζώνη».

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *