H Ισπανία βρίσκεται εν μέσω σοβαρών πολιτικών αναταράξεων

Μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία, τώρα και η Ισπανία βρίσκεται εν μέσω σοβαρών πολιτικών…

αναταράξεων.
Αν και κάποια υποψία σκανδάλου σοβούσε για αρκετούς μήνες για τον πρωθυπουργό της χώρας, Μ. Ραχόι, μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ίδιο.

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» αποκάλυψε ότι ο Ραχόι στήριζε τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος (PP), Luis Barcenas που κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος», φορολογικές απάτες και μίζες από κατασκευαστικές εταιρείες, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του το 2008.

Η εφημερίδα «El Mundo» δημοσίευσε αντίγραφο από τα γραπτά μηνύματα που φέρεται ότι αντήλλαξε ο Ραμε τον υπόδικο πρώην ταμία του ΡΡ. Μάλιστα, με βάση αυτά τα δημοσιεύματα, η αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό είτε να παραιτηθεί είται να εξηγήσεις για τα γραπτά μηνύματα υποστήριξης προς τον υπόδικο ταμία του Κόμματος.
Ο Rajoy δέχεται σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι Λαϊκό Κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες περί «μιζών» από κατασκευαστικές εταιρείες που φέρεται ότι λάμβαναν επί σχεδόν δύο δεκαετίες οι ηγέτες του κόμματος. 

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *