H ιστορία μιας μητέρας που αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να ταΐσει το μωρό της

Oταν η Τζόαν έμεινε έγκυος το 2006 ήταν απλά καταενθουσιαμένη. Εκείνη και ο άντρας της προσπαθούσαν να….

κάνουν παιδί πολύ καιρό και τα νέα της εγκυμοσύνης της ήταν ακριβώς αυτό που θέλανε.

Την ημέρα του γάμου τους

Η ευτυχία της Τζοάν όμως σύντομα μετατράπηκε σε τραγωδία αφού 10 μόλις βδομάδες μετά τη γέννηση της μικρής Εμιλυ, η Τζοάν έβαλε τέλος στη ζωή της . Ο λόγος; Επιλόχειος κατάθλιψη.

Γενικά η επιλόχειος μπορεί να χτυπήσει πολλές γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη τους αλλά για τη Τζοάν οι πιθανότητες ήταν παραπάνω καθώς είχε προηγουμένως κάνει πολλές αποβολές .

Όταν πήρε τη μικρή Εμιλυ από το νοσοκομείο, η Τζοαν παρατήρησε ότι δεν μπορεί να παράξει αρκετό γάλα με αποτέλεσμα το μωρό να πεινάει και η ψυχολογία της Τζοάν να κατρακυλά σε επικύνδινο βαθμό. H Τζοάν πίστευε ακράδαντα οτι το μωρό της έπρεπε να ταιστεί απο εκείνη και μόνο και όχι με ξένο γάλα ώστε να “δεθεί” πιο πολύ με την ίδια.

Φοβούμενος για τη ζωή της γυναίκας του ο σύζυγος της Τζοάν, τη μετέφερε στο νοσοκομείο οπού εκεί ο γυναικολόγος της εστίασε κυρίως στο πρόβλημα του θηλασμού και όχι στο ψυχολογικό το οποίο είχε προκληθεί από αυτή τη κατάσταση. Φευγοντας από το νοσοκομείο όλοι πίστεψαν ότι η Τζοάν έγινε καλύτερα, αλλά αυτό κράτησε δυστηχώς μόνο για 5 μέρες αφού αργότερα η μικρή Εμιλυ ξεκίνησε να ουρλίαζει από τη πείνα και η Τζοάν παρήγαγε ελάχιστο γάλα με αποτέλεσμα το παιδί να χάνει βάρος .

Τα πράγματα στο σπίτι είχαν αρχίσει να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η τζοάν αναγκάστηκε να κυκλοφορεί με μια αντλία στο στήθος που παράγει γαλά αφήνωντας της με ένα στήθος μελανιασμένο και πεσμένο αλλά δεν σταμάταγε τη «μάχη».

Μια βδομάδα πριν αυτοκτονήσει η Τζοάν ξεκίνησε να λέει για το πόσο πιο εύκολα θα ήταν αν απλά πέθαινε, ο σύζυγος της τρομοκρατημένος κάλεσε τους γονείς του και τη μητέρα της να μείνουν μαζί τους μπας και αλλάξει η κατάσταση. Έκανε λάθος .

Η Τζόαν ένα πρώι είχε φύγει από το σπίτι. Ο σύζυγός της δεν πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία , ένας αστυνομικός ήρθε εκείνη την ώρα που καλούσε για να του αναγκείλει ένα τρομερό δυστύχημα. Η Τζοάν είχε πέσει στις γραμμές του τραίνου.

Τώρα ο σύζυγός και χήρος πατέρας, μεγαλώνει τη μικρή Εμιλυ μόνος του λέγοντας της ότι «η μαμά ήταν άρρωστη» αλλά και ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν γίνεται να «γίνουν καλά»

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *